HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Tanı bunları... Tanı da büyü!

“Recep İvedik” adlı filmlerde rol alan oyuncu Şahan Gökbakar, Şehir Tiyatrolarının önce belediye bürokratlarına teslim edilmesi ardında...


“Recep İvedik” adlı filmlerde rol alan oyuncu Şahan Gökbakar, Şehir Tiyatrolarının önce belediye bürokratlarına teslim edilmesi ardından da özelleştirileceğinin açıklanmasına ilişkin, “Hükümetin özgür tiyatroyu destekleyeceğini savunmuştum, haklı çıktım. Özelleştirme güzeldir” dedi.
Oyuncu Şahan Gökbakar, Şehir Tiyatrolarının özelleştirileceğinin açıklanmasının ardından Başbakan’a destek mesajı yolladı. Yüzlerce tiyatro sanatçısının eylemde olduğu anlarda Gökbakar, "özelleştirme güzeledir" dedi.
“Hükümet özgür tiyatroya destek veriyor”
Dün "Şehir tiyatroları yok edilemez" diyen sanatçılar, Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde sabahlarayak AKP'nin düzenlemelerine ve Başbakan Erdoğan'ın saldırgan açıklamalarına karşı eylemdeyken, oyuncu Şahan Gökbakar, hükümeti destekledi.
Başbakan Erdoğan'ın "şehir tiyatrolarını özelleştireceğim" açıklamasına sosyal medya üzerinden gönderdiği mesajla destek veren Gökbakar, “Hükümetin özgür tiyatroyu destekleyeceğini savunmuştum, haklı çıktım teşekkürler... Özelleştirme güzeldir, hizmetin kalitesini artırır. Tiyatronun mabedi Broadway’de devlet tiyatrosu mu var? Bütün company’ler özel ve özgür. Bizde de öyle olmalı. Böylece tiyatro yaşar” dedi.
Saban’dan yanıt
Bu mesajın ardından Gökbakar’a yanıt veren tiyatro sanatçısı Nedim Saban ise şu sözleri dile getirdi:
“Amerika’da tiyatrolar bütçelerinin yüzde 75’ini devlet, belediye ve vakıflardan alırlar. Broadway ve West End ticari tiyatrodur, bu yüzden biletler 100 doların üzerine çıkar. Kaldı ki Broadway oyunlarının çoğu bölge tiyatrolarında denenir ve fonlarla desteklenir. Broadway tiyatronun mabedi değil ticari olarak hayat bulduğu yerdir. Baştan sona yanlış bir argüman, her şey özelleştikçe özelliğini kaybediyor.” “
Bunun üzerine özelleştirmeye övgüler dizmeye devam eden Gökbakar, “Bir Türk Broadway’de diye yeri göğü inletirsiniz ama işinize gelince ticari tiyatro der hakir görürsünüz” yanıtını verdi.
Şahan Gökbakar, özelleştirmek özgürlüktür diyor ama...
Şahan Gökbakar "özelleştirme özgürlüktür" diyerek tiyatroların yağmaya açılmasına ve sanatın baskı altına alınmasına destek sunarken, dün Başbakan Erdoğan, özel tiyatrolara nasıl destek vereceğini net biçimde aktarmıştı. Erdoğan dünkü açıklamasında, hükümeti ve AKP'yi eleştiren oyunlara değil kendi istedikleri oyunlara sponsor olacağını duyurmuştu.
Yine benzer açıklamalar yapan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ise şu sözleri dile getirmişti: "Muhafazakâr kesimin nasıl bir demokrasi anlayışı varsa, muhafazakâr demokrasi diye bir şeyden bahsedebiliyorsak, o zaman 'muhafazakâr estetik' ve 'muhafazakâr sanat' diye bir şeyden de bahsetmek, bunun normlarını ve yapısını oluşturmak gibi bir yükümlülük içindeyiz."
(soL - Haber Merkezi)

Business News