HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

20 YILDIR ŞIRNAK’TA YAŞADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Kürt Yazar Musa Anter’i öldürdüğü iddia edilen zanlı, cinayetten 20 yıl sonra gözaltına alındı. Sabah gazetesinde yayınlanan fotoğrafların...



Kürt Yazar Musa Anter’i öldürdüğü iddia edilen zanlı, cinayetten 20 yıl sonra gözaltına alındı. Sabah gazetesinde yayınlanan fotoğraflarının ardından gözaltına alınarak Diyarbakır’a gönderilen Yıldırım’ın 20 yıldır Şırnak’ta yaşadığı öğrenildi.

Hamit Yıldırım, Sabah gazetesinde fotoğraflarının yayınlanmasının ardından gözaltına alındı. Eski JİTEM Üyesi Abdülkadir Aygan da Anter cinayetinde tetiği Hamit Yıldırım’ın çektiğini söylemişti. Yazar Orhan Miroğlu da o gün kendilerine ateş eden kişinin fotoğraftaki kişiye çok benzediğini söyledi. 20 yıldır Kumçatı’da yaşayan Yıldırım kardeşleriyle birlikte Mersin-Habur arasında nakliyat işleri yapıyor. ‘Şırnaklı Hamit’ olarak bilinen eski itirafçı ve korucu Hamit Yıldırım’ın Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde aralarında korucuların da olduğu 11 kişinin minibüs içinde tarandıktan sonra yakılarak öldürüldüğü katliamda da adı geçiyor. Fırat Haber Ajansı 4 yıl önce Yıldırım’ın Kumçatı’da yaşadığını yazmış, ancak konuya ilişkin herhangi bir soruşturma açmamıştı.

EVİNE OPERASYON YAPILDI

Haberlerin ardından, Batuyan aşiretine mensup olan Hamit Yıldırım, bugün Şırnak’ın Kumçatı beldesine yapılan operasyonla gözaltına alındı. 10 araçtan oluşan polis ekipleri Yıldırım’ın evine baskın yaptı ve Yıldırım’ı gözaltına aldı. Evde yapılan aramada 2 çuval belgeye el konuldu ve Yıldırım, Diyarbakır’a götürüldü.

AYGAN, İSMİNİ VERMİŞTİ

Hâlâ İsveç’te yaşayan eski JİTEM Üyesi Abdulkadir Aygan da yıllar önce verdiği bir demeçte Musa Anter cinayetinde tetiği çekenin Hamit Yıldırım olduğunu açıklamıştı. 1992’den beri kimlik değiştirmeye dahi gerek duymadan Şırnak’ta yaşadığı ortaya çıkan Hamit Yıldırım Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğinin talimatıyla gözaltına alındı.

Zaman aşımına 3 ay kala yaşanan bu gelişmenin ardından soruşturma süresinin 10 yıl daha uzatılması bekleniyor.

MİROĞLU: ÇOK BENZİYOR

Cinayetin işlendiği gece Anter’le birlikte olan ve saldırıdan yaralı kurtulan Yazar Orhan Miroğlu, fotoğrafları inceledikten sonra “PKK itirafçısı Aygan onu tanıyordu. Ben yarım saat gördüm. Ama o gecenin kötü hatırası olarak zihnimde kalan suret, bu gördüğüm fotoğrafa çok yakın. Musa Anter’i ve beni vuran adam büyük bir ihtimalle budur” dedi.

ADI GÜÇLÜKONAK KATLİAMI’NDA DA GEÇİYOR

Hamit Yıldırım’ın, 1996 yılında Şırnak’ın Güçlükonak ilçesi yakınlarında 5’i korucu 11 kişinin bir minibüs içerisinde tarandıktan sonra yakılarak öldürüldüğü katliama da 7 korucu ile birlikte katıldığı öne sürülüyor. 

Business News