HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Galata Köprüsü geri dönüyor

Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprüleri bakımda. İstanbul tam anlamıyla trafik kabusu yaşıyor. Eski Galata Köprüsü ise 10 Temmuz'da İstan...

Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprüleri bakımda. İstanbul tam anlamıyla trafik kabusu yaşıyor. Eski Galata Köprüsü ise 10 Temmuz'da İstanbul'un imdadına yetişmeye hazırlanıyor!AA
Galata Köprüsü geri dönüyor Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve Haliç köprülerinde yürütülen bakım çalışması nedeniyle yoğunlaşan trafiğin rahatlatılması amacıyla “Balat-Hasköy” arasına taşınan eski Galata Köprüsü, 10 Temmuz'da araç trafiğine açılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, FSM ile Haliç köprülerinde yapılacak bakım çalışmaları netleştiğinde, eski Galata Köprüsü'nün trafiğe açılması çalışmaları da hızlandırıldı.

Feshane-Sütlüce arasındaki eski Galata Köprüsü, bölümlere ayrıldıktan sonra römorkörlerle çekilerek, Balat-Hasköy arasına taşındı.

ESKİ GALATA KÖPRÜSÜ

Eski Galata Köprüsü, 1845'te Sultan Abdülmecid zamanında Bezm-i Alem Valide Sultan tarafından yaptırıldı.

1863, 1875 ve 1912 yıllarında yenilenen Galata Köprüsü, 16 Mayıs 1992'de çıkan yangının ardından onarılarak Balat-Hasköy arasına kuruldu.

Karaköy-Eminönü arasındaki eski köprü yerine ise modern bir köprü yapıldı.

Eski Galata Köprüsü, daha sonra Haliç'teki su ve canlı sirkülasyonunu engellediği gerekçesi ile parçalara ayrılarak Balat ve Hasköy'e çekildi.

Köprü 2009 yılında da Feshane-Sütlüce arasına kuruldu.

Köprünün ulaşıma açılmasıyla ilgili teknik kontrolleri yapıldı. Son bir teknik kontrolden daha geçirilecek köprünün, 10 Temmuz Salı günü araç trafiğine açılması planlanıyor.

TÜM ÇALIŞMALAR YAPILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklama, Eski Galata Köprüsü’nün tekrar trafiğe açılmadan önce gerekli tüm bakım ve onarımının yapıldığı belirtildi.

Belediye yetkilileri hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada, Haliç Köprüsü’ndeki bakım onarım çalışmaları nedeniyle oluşan trafik yoğunluğunun köprünün tekrar trafiği açılmasıyla rahatlayacağını belirtti.

TRAFİĞE AÇIK KALABİLİR

Bir süredir çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirdiği köprünün, ilerleyen günlerde tekrar trafiğe kapatılıp kapatılmayacağına ise Haliç'teki bakım onarım çalışmalarından sonra karar verilecek.

Business News