HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Ergenekon, KCK ve OdaTV sanıkları tahliye istedi!

3. Yargı Paketi ile birlikte adli kontrol sınırının kaldırılmasının ardından aralarında emekli Genelkurmay Bşakanı İlker Başbuğ ile CHP Mill...

3. Yargı Paketi ile birlikte adli kontrol sınırının kaldırılmasının ardından aralarında emekli Genelkurmay Bşakanı İlker Başbuğ ile CHP Milletvekili Mustafa Balbay’ın da bulunduğu Ergenekon, OdaTV ve KCK gibi davaların sanıkları, mahkemeden tahliyelerini talep etti,
Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 3’üncü Yargı Paketi kapsamında CMK’nın 109. maddesinin, 6352 sayılı kanunun 98. maddesi ile değiştirilmesinin ardından binlerce sanığa tahliye umudu doğdu. Yasa kapsamında adli kontrol tedbirinin 3 yıllık üst sınırının kaldırılması ve adli kontrol hükümlerinin tamamen mahkeme heyetinin inisiyatifine bırakılmasının ardından, dün görülen Ergenekon davasında sanıklar, mahkeme heyetinden tahliye taleplerinde bulundu.

Vekillere tahliye umudu

Avukatları aracılığıyla mahkemeye başvuran CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ve eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, adli kontrol hükümleri içinde konutunu terk etmemek, belirli bir yerleşim bölgesini terk etmemek ve belirlenen yer veya bölgelere gitmemek gibi seçeneklerin de yer aldığını ifade ederek tahliyelerini talep etti. İnönü Üniversitesi’nin eski rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Bora Perinçek’in de bulunduğu 14 sanık, söz konusu yasal düzenleme göz önüne alınarak tahliyelerine karar verilmesini istedi.

OdaTV davasının görüldüğü İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi ve KCK davasının görüldüğü İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe sunan avukat Hüseyin Ersöz ise, gazeteci müvekkilleri Soner Yalçın, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Çağdaş Ulus için tahliye talebinde bulundu.

Ergenekon davasında sanıkalrın tahliye taleplerini alan mahkemenin bugün de talepleri almaya devam edeceği ve önümüzdeki günlerde tahliye talepleri ile ilgili kararını açıklayacağı öğrenildi.

Türkiye genelinde görülen davalardaki binlerce hükümlü, tahliye heyecanı yaşıyor.

Business News