HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

İran'dan Türkiye'ye sert uyarı: 'Oyunun kurallarını değiştirmekten sakın!'

İran'dan Türkiye'ye sert uyarı... Suriye’de devlet kontrolündeki El Vatan gazetesi, İran’ın Türkiye’yi Suriye’ye askeri müdahalede ...

İran'dan Türkiye'ye sert uyarı...
Suriye’de devlet kontrolündeki El Vatan gazetesi, İran’ın Türkiye’yi Suriye’ye askeri müdahalede bulunmaması konusunda uyardığını yazdı.

Gazetenin haberinde, “Suriye’nin topraklarına yönelik herhangi bir saldırının cevabı şiddetli olacaktır ve İran Suriye arasındaki karşılıklı savunma anlaşması etkin hale getirilecektir” ifadeleri yer aldı.

El Vatan gazetesi, Türkiye ve ABD’nin, Suriye’nin kuzeyinde “silahlı çeteler tarafından korunacak güvenli bir cennet yaratmayı planladıklarını” belirtti.
Gazeteye göre, Türkiye’ye “Oyunun kurallarını değiştirmekten sakın” mesajı verildi. Türkiye, Suriye sınırındaki Kilis’e Gaziantep’ten askeri sevkiyat yapmış ve Irak’taki Halepçe katliamına benzer bir katliamın Halep’te yaşanması durumunda, ordularını devreye sokabileceğini belirtmişti. (BBC Türkçe)

İRANLI GENERAL: SURİYE’YE DESTEĞİMİZ MANEVİ ANCAK KOŞULLARA GÖRE DEĞİŞEBİLİR

İRAN Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesut Cezayeri, Suriye’ye yapılacak olası saldırı konusunda hassas olduklarını söyledi.

İran’ın Arapça yayın yapan devlet televizyonuna demeç veren Tuğgeneral Cezayeri’ye "Suriye’ye karşı bir savaş yapılırsa İran savaşa girer mi?" sorusu yöneltildi. İranlı general, "Biz dostlarımıza karşı çok hassasız ve düşmana ilerleme müsaadesi vermeyiz" diye yanıt verdi.

İran Devrim Muhafızları’nın Suriye’deki muhaliflere karşı Şam yönetimine askeri destek verip vermediğine yönelik soruyu yanıtlayan Tuğgeneral Cezayeri, İran’ın desteğinin askeri değil, manevi olduğunu kaydetti.

"DESTEĞİMİZ MANEVİ ANCAK KOŞULLARA GÖRE DEĞİŞEBİLİR" 

Cezayeri, İran’ın dünyadaki tüm mazlum insanları desteklediğini anlatırken, "Bugünkü koşullarda verdiğimiz geniş manevi destektir. Ancak, durum ve koşullara göre verdiğimiz desteğin türü farklı olabilir" dedi.

İranlı komutan, "İran’ın verdiği desteğinin türü ne zaman değişecek?" sorusuna karşılık, "Dostlarımıza nasıl destek vereceğimiz konusunda şartlar oluştuğunda karar veririz. Sonraki durum ve koşulları beklemeliyiz" ifadesini kullandı. (DHA)

Business News