HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

"ÖZEL TİM TEKBİR GETİREREK SALDIRGANLARI KIŞKIRTTI!"

AKP iktidarının Kürtlere ve Alevilere yönelik izlediği inkar politikası, toplumu ayrıştırma ve çatıştırma noktasına getirtti! Alevilere yön...

AKP iktidarının Kürtlere ve Alevilere yönelik izlediği inkar politikası, toplumu ayrıştırma ve çatıştırma noktasına getirtti!
Alevilere yönelik izlenen inkarci politika yeni Sivaslarin yaşanmasını olanaklı kılıyor. Bu anlamda Malatya'da yaşanan gelişme endişe verici. Burada olan gelişmeler korkunç. Dün bizzat olayların içinde olan AKP'li meclis üyesi buraya gelerek hepimizi tehdit etti. Aile son derece gergin ve öfkeli. Beşyüz kişilik bir grubun saldırısı münferit bir saldırı olamaz. İşin içinde özel timin olduğu söyleniyor. Halk özel timlerin saldırganları tekbir sesleri eşliğinde kışkırttığını söylüyor. Bu da olayın vahametini açıklamaya yetiyor. Saldırıya geçen 500 kişilik grup 'Sürgü bizimdir bizim olacak,Vurun ha Öldürün ha Allahu ekber' sloganlariyla saldırmışlar. Davulcunun aile tarafından darp edildiği iddiası yalandır. Belediye başkanının olaydan sonra aileye gelerek burayı terk edin demesi manidar. Saldırı anı aile tarafından kaydedilmiş. Saldırganlar Kürtlere ölüm, Alevilere ölüm sloganları atıyor. Tekbir sesine istiklal Marsi karışıyor. Böylesine ciddi bir olayı kisisellestirmeye çalışmak özünden saptırmaktır. Sürgü Belediye Başkanı bunu yapıyor. Yangına körükle gitmiyoruz olası büyük yangınlara dikkat çekiyoruz. Bu olan biten AKP Alevi poltikasi ve son yargı kararıyla baglantılıdır.

Business News