HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Uzun bir süredir cemaatin hedefindeki isimdi

AKP’nin hızlı bir şekilde özel yetkili mahkemelerde düzenlemeye gitmesinin perde arkasıyla ilgili, CHP Milletvekili Gürsel Tekin’den çok ça...


AKP’nin hızlı bir şekilde özel yetkili mahkemelerde düzenlemeye gitmesinin perde arkasıyla ilgili, CHP Milletvekili Gürsel Tekin’den çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Gürsel Tekin; özel yetkili savcıların elinde iki bakan hakkında fezleke olduğunu iddia etti. CHP’li Tekin, “Bu bakanlardan biri Beşir Atalay mı” diye sordu.
Bilindiği gibi; Beşir Atalay uzun bir süredir cemaatin hedefindeki isimlerden biriydi.
İşte sözcü gazetesinde yayınlanan o haber:
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine bakanlardan oluşan özel bir komisyonun hükümetin özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla ilgili harekete geçmesinin ardında yatan gerçek sebebin çok başka olduğunu söyledi. Tekin, ÖYM’lerle ilgili harekete geçilmesinin nedeninin iki bakan hakkında özel yetkili savcılar tarafından fezleke hazırlanması olduğunu iddia etti. Gürsel Tekin, Sözcü’ye şunları söyledi: “İki bakan hakkında çok ciddi iddialarla fezleke hazırlandı. Bu hazırlığın farkına varan hükümet, özel yetkili savcıların ve mahkemelerin yetkilerinin sınırlandırılması için düğmeye bastı. Yoksa hukuk filan umurlarında değil. Bu bakanlardan biri Beşir Atalay mı? Bunu açıklasındalar.”

Business News