HIDE
GRID_STYLE

OTORİTE VARSA ÖZGÜRLÜK YOKTUR!

SHOW_BLOG

"Amcamı öldüren askerler yargılanmadı"

Dayikên Şemiyê eyleminde 1993 yılında faili meçhul cinayete kurban giden amcası Mehmet Sahil Dalmış'ın hikayesini anlatan Elif Dalmış, k...

Dayikên Şemiyê eyleminde 1993 yılında faili meçhul cinayete kurban giden amcası Mehmet Sahil Dalmış'ın hikayesini anlatan Elif Dalmış, kendi halinde olan amcasını öldüren askerler hakkında dava dahi açılmadığını söyledi. 
Dayikên Şemiyê (Cumartesi Anneleri), faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması ve gözaltında kaybedilenlerin akıbetlerinin açıklanması talebi
 ile başlattıkları oturma eylemlerini bu hafta da Cizre Lisesi önünde sürdürdü.

Çok sayıda kayıp yakınının katıldığı ve kayıpların fotoğraflarının taşındığı eyleme, BDP Cizre İlçe Başkanı M. Nezir Akengin ve MEYA-DER Cizre temsilcileri de katıldı.

Her hafta bir yaşam hikâyesinin anlatıldığı eylemde bu hafta öncelikle bayramda akan kanın durması için hükümet ve devlet yetkililerine çağrıda bulunuldu. Cumartesi Anneleri'nden Fatma Özer, Ramazan ayında çocuklarının kanının akmasına neden olan tüm yetkilileri kınadıklarını ifade etti. Özer, "Biz anneler olarak artık kanın akmasını istemiyoruz. Bu kanın akmasına sebep olanları lanetliyoruz" diye kaydetti.

'Amcamı öldüren askerler yargılanmadı'

Ardından kayıp yakınlarından Elif Dalmış, amca Mehmet Salih Dalmış'ın faili meçhul cinayete nasıl kurban gittiğine ilişkin hikayeyi anlattı. 1993 yılında Kasrik Köprüsü üzerinde amcasına ait aracın askerler tarafından tarandığını hatırlatan Dalmış, "Amcam işinde gücünde olan bir insandı. Sürekli bize bakmak için odun toplayıp satıyordu ve evine bakıyordu. Bir gün Kasrik Köprüsü üzerinde askerler amcamı taradı ve öldürdü. Amcamı öldüren askerler yargılanmadı bile. Bizler akan kanın durmasını istiyoruz ve sonuna kadar davamızın takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

Anlatılan hikayenin ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.