HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

Askerlerin açtığı ateşle başından vuruldu ve orada gömdüler. 13 yaşındaydı!

Dicle Haber Ajansı (DİHA) Van'ın Çaldıran İlçesi Toprakseven (Sitiyakut) Köyü'nden askerler tarafından öldürülen 13 yaşındaki Veysi ...

Dicle Haber Ajansı (DİHA) Van'ın Çaldıran İlçesi Toprakseven (Sitiyakut) Köyü'nden askerler tarafından öldürülen 13 yaşındaki Veysi Demir’in toprak altında bembeyaz gömleği kanlar içinde kalmış şekilde çekilmiş fotoğrafını yayınladı. 

Van'ın Çaldıran İlçesi Toprakseven (Sitiyakut) Köyü'nden oturan Veysi Demir'in (13) askerler tarafından öldürüldükten sonra toprağa gömüldüğü iddia edilmişti. Dün sabaha karşı saat 05.00 sularında gerçekleşen olayda çocuklardan F. Altan yara almadan köye ulaşmayı başarırken, İran sınırına doğru kaçmaya çalışan Veysi Demir ise askerlerin açtığı ateş sonucu kafasından vurularak yaşamını yitirmişti. Dicle Haber Ajansı (DİHA) Demir'in askerler tarafından vurulduğu yerden alındıktan sonra İran sınırına götürülerek burada toprağa gömüldüğü iddiasını doğrulayan bir fotoğraf yayınladı. 

Demir'in babası Mehmet Reşit Demir'in oğlunun Türk askerleri tarafından öldürüldükten sonra İran sınırında gömüldüğü iddialarını birebir doğrulayan fotoğraf karesinde, Demir'in bembeyaz gömleği kana boyanmış, bir eli dirsekten hafif kırılmış ve el bileği bükülmüş şekilde üzerine toprak, büyük bir taş ve otlar atıldığı görülüyor. 

Askerlerin öldürerek İran sınırına yakın bir yere gömdüğü 13 yaşındaki Veysi Demir’in babası Mehmet Reşit Demir, dün DİHA ajansına olayla ilgili şunları söylemişti: "Olaydan haberdar olduktan sonra bölgeye gittik. Önce askerler tarafından engellendik. Ancak sonra olay yerine gittik. Oradaki kan izlerini takip ettik. Sonra baktık cenazeyi oradan alarak İran sınırına götürüp gömmüşler. Üzeri toprak ve taşlarla kapatılmıştı. Fakat bir kolu halen dışarıdaydı. Biz buradan çocuğu çıkardıktan sonra köye getirdik. Oğlum askerlere rüşvet vermediği için öldürüldü. İran'dan getirilen mazottan askerler haberdardır. Oğlumun İran'a gittiği sırada başka bir grup daha sınırdan geçiş yapıyor. O grup para verdiği için rahat geçiyor. Fakat benim oğlum para vermediği için öldürüldü. Bunun için şahitlik yapacak birçok kişi var. Askerler oğlumu vurduktan sonra hastaneye götürme yerine sınara götürüp gömdüler. Olayı İran askerlerinin üzerine atmak istediler. Bu bir katliamdır. Bunun peşini bırakmayacağız."

VİDEO