HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Devrimci Karargah davasında 'avukat-polis işbirliği' iddiası

Devrimci Karargah davasının bugünkü duruşmasında tutuklu sanıklardan bazıları, Serkan Keleş ismindeki bir avukatın polisle işbirliği kurara...


Devrimci Karargah davasının bugünkü duruşmasında tutuklu sanıklardan bazıları, Serkan Keleş ismindeki bir avukatın polisle işbirliği kurarak kendilerine tezgah kurduklarını iddia etti.
Yurt gazetesinin haberine göre, Devrimci Karagah' davasının bugünkü duruşmasına İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın büyük salonunda yapılan duruşmaya çok sayıda izleyicinin katılması nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.

Avcı tahliye talebinde bulundu

Duruşmada söz alan tutuklulardan polis şefi Hanefi Avcı, tahliye talebinde bulunduktan sonra duruşma salonundan ayrıldı.

"MİT raporu iddianameden çıkarılsın"

Avukat Ercan Kanar da delil olarak kullanılamayacak şeylerin dosyaya konulduğunu, dosyaya giren Devrimci Karargah örgütüne ilişkin MİT raporunun yanlı, asılsız ve dedikodudan ibaret olduğunu savundu. Kanar, MİT raporunun dosyadan çıkarılmasını talep etti.
Mahkeme Heyeti Başkanı Nurettin Ak, önceki duruşmada bu davayla birleştirilmesine karar verilen dava dosyasının 14'ü tutuklu 16 kişinin ifadesinin alınacağını belirtti.
Bu dava dosyasıyla birleştirilen dosyanın tutuklu sanıkları Mehmet Güneş, Ersin Sarıçam, Ağca Kaya, Onur Erkut, Tamer Taş ve Emral Pamuk savunmalarını yaptı.

"Polisin pazarlığına tanığım"

Tutuklulardan Tamer Taş, 8 aydır tutuklu olduğunu ve bunun gerekçesini bilmediğini kaydederek, ''polis ve savcı işbirliğiyle hazırlanan iddianameyi reddettiğini'' söyledi.
Taş, TEM'de gözaltındayken "polis ile Serkan Keleş adındaki bir avukatın işbirliği" yaptığını söyledi. "Avukat Keleş ile polisin kendisine tezgah kurduğunu" söyleyen Taş, lise mezunu olmasına rağmen iddianamede üniversitenin örgüt sorumlusu olarak gösterildiğini söyledi.
Tutuklulardan Emral Pamuk da Serkan Keleş için "avukat bozuntusu" diyerek bu avukat ile polisin pazarlığına tanık olduğunu kaydetti.

"Avukat parayı polisten mi alıyor"

Emniyette gözaltındayken önce Avukat Ercan Kanar'ın gelip kendisi ile görüştüğünü, gittikten sonra ifade verileceği sırada polisin kendisine "para vermediğiniz için avukat gitti" dediğini söyleyen Pamuk, Serkan Keleş'in avukat olarak getirildiğini anlattı.
Polisin sorguda kendisini, "Aileni de tutuklarız, sana her türlü iftirayı atarız, dosyaya her şeyi koyarız, çocuklarını okulda ziyaret edeceğiz" diye tehdit ettiğini ileri süren Pamuk, "polis ve sahte avukat işbiriliği ile yazılı bir ifade hazırlandığını, avukatın bu ifadeyi okutmadan imzalattığını" kaydetti. Pamuk, TEM'de verdiği ifadenin, iddianamedeki ifadesi ile hiçbir ilgisinin olmadığnıı söyledi.
Polisin Avukat Serkan Keleş'e "Sana 5 kişi karşılığında 300 TL veririz" dediğini, avukatın ise bin 500 TL istediğini söyleyen Pamuk, avukat ile polis arasında geçen pazarlığı anlattı. "Avukat parayı polisten mi alıyor" diye soran Pamuk, Serkan Keleş ile ilgili suç duyurusunda buludu.
Savunma yapan diğer tutuklu sanıklar Mehmet Güneş, Ersin Sarıçam, Ağca Kaya, Onur Erkut ve Emral Pamuk da tahliye edilmelerini istedi.

Business News