HIDE
GRID_STYLE

OTORİTE VARSA ÖZGÜRLÜK YOKTUR!

SHOW_BLOG

Haruna Karakoluna saldırı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde HPG gerillaları Haruna Karakolu’na ağır silahlarla saldırı düzenledi. Çatışmalar halen sürüyor. Haruna Karako...

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde HPG gerillaları Haruna Karakolu’na ağır silahlarla saldırı düzenledi. Çatışmalar halen sürüyor.

Haruna Karakolu, Yüksekova yolu üzerinde Şemdinli’ye 23 km uzaklıkta bulunuyor. Gerilla eyleminde, ölü ya da yaralı olup olmadığı henüz öğrenilemedi. 

Bu saldırı, bugün Şemdinli’de gerillanın düzenlediği en az üçüncü saldırı oldu. Öğle saatlerinde HPG gerillaları Rubarok’tan Şepata karakoluna gitmekte olan askeri konvoya saldırı düzenledi. İlk bilgilere göre en az 3 asker ölürken, 3 asker de yaralandı. 

Öğleden sonra ilçe merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan Uluşan ve Taşlıçay köyleri arasında geçen askeri konvoya bombalı saldırı düzenlendi. Bombalı saldırının ardından askeri konvoya roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda ölen yada yaralanan olup olmadığı konusunda bilgi alınamadı.

GERİLLA DENETİMİNDEKİ ALANLAR GENİŞLEDİ

Şemdinli’de geniş bir alan 23 Temmuz’dan bu yana gerillanın denetiminde bulunuyor. Çatışmalar şehrin zaman zaman şehrin 1 km uzağında yaşanıyor. Türk ordusu karadan gerillanın denetim kurduğu alanlara giremezken, havadan yoğun bir bombardıman yapılıyor. 

HPG gerillaları 4 Ağustos günü Çukurca’da da bir çok askeri hedefe 19 noktadan saldırı düzenleyerek, 100’den fazla askeri öldürdüklerini bildirdi. En az 20 silahın ele geçirildiğini belirten HPG, bölgedeki gerilla denetiminin devam ettiğini açıkladı. 

Hakkari Valiliği’nin de Şemdinli, Çukurca ve Yüksekova çevresinde yedi bölgeyi sivillere yasaklaması da gerilla denetimini doğruluyor. 

YENİ BİR SAVAŞ SÜRECİ

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, 6 Ağustos günü yaptığı açıklamada, “Açık ki, Kürdistan’da gelişen süreç, bir savaş sürecidir. Bu savaş sömürgeci egemen devletin faşist saldırılarına karşı Devrimci Halk Savaşı perspektifi ile halkımızın meşru savunma savaşıdır. 

Bu kapsamda özellikle Şemzînan, Gever-Oramar ve Colêmerg-Çelê alanları başta olmak üzere tüm Kürdistan’da yeni bir savaş süreci yaşanmaktadır. Ancak AKP hükümeti ve Türk basını tüm maharetini ortaya koyarak bu gerçeği kamuoyundan gizlemekte ve yaşanan savaşın Türk devleti açısından yarattığı kayıpları kamuoyuna yansıtmamaktadır” dedi. 

YENİ GERİLLA TAKTİĞİ

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Sozdar Avesta, da Şemdinli’de yaşananlar için “Devrimci bir operayon” diyerek, “Bu son yıllarda yapılan en büyük ve kalıcı operasyon olarak değerlendiriliyor. Adım adım bu daha da ilerletiliyor” ifadelerini kullandı. Avesta, “Artık devrimci bir hamle başlamıştır. Bir taraftan da halkımız bu hamleye katılmak için kendi demokratik özerk yönetimlerini oluşturmalıdır” diye ekledi. 

HPG, “devrimci harekat” olarak adlandırdığı bu eylemlerin “yeni bir taktik” olduğunu belirtirken, KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan ANF’de yayınlanan mülakatında HPG gerillalarının artık Kuzey Kürdistan’da mevzilendiğini ifade ederek “Şimdi sınırın 35 km içerisindeki Şemdinli’nin etrafında gerilla vardır. Böylece artık sınır ötesi sınır berisi de hikayeye dönüşmüştür” dedi. 

Karayılan, yeni dönemi şöyle ifade etti: “Gerillanın 2012 yılı itibarıyla içine girmiş olduğu yeni bir mücadele tarzı ve aşaması söz konusudur. Bu yeni mücadele aşaması bir üst aşamadır. Yani gerillanın temel taktiği olan vur-kaç taktiğiyle birlikte, birçok yerde vurup orada mevzilenme, alan hakimiyetini geliştirme biçimindeki bir taktik süreç gündemdedir. Bu çerçevede şimdi Kürdistan’da yaşanan yoğun bir savaş durumu vardır.”ANF