HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

HPG: 3 askeri tutukladık, bir müteahhit gözaltında

HPG, Diyarbakır-Bingöl arasında yapılan yol kontrolü sırasında 3 askeri tutukladıklarını doğrularken, Dersim’de ise karakol yapan bir müteah...

HPG, Diyarbakır-Bingöl arasında yapılan yol kontrolü sırasında 3 askeri tutukladıklarını doğrularken, Dersim’de ise karakol yapan bir müteahhidi gözaltına aldıklarını açıkladı. HPG, gerillanın Çukurca’daki eylemlerinin sürdüğünü de belirtirken, Çukurca, Yüksekova ve Şemdinli’nin havadan bombalandığını bildirdi. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Ramazan Başaran, Hadi İzli ve Reşat Çeçan isimli askerlerin tutuklanmasına ilişkin şu açıklamayı yaptı: “6 Ağustos günü Amed ile Bingöl arasında bulunan Korxê karakolu yakınlarında gerillalarımız tarafından bir yol kesme eylemi gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda izinden dönen 3 asker gerillalarımız tarafından tutuklanmıştır.”

HPG-BİM, Dersim ve Ovacık ilçesi arasında bulunan yolda kimlik kontrolü yapan gerillalar bir müteahhidin gözaltına alındığını belirtti. Açıklamada, 6 Ağustos günü saat 16.00 sularında Dersim ile Ovacık ilçesi arasında bulunan yol Ovacık’a 3 km kala gerillaların bir eylem gerçekleştirdiği belirtilirken, eylem sonucunda karakol yapımını üstlenen Metka Şirketi Müteahhiti Adem Ekelek’in gerillalarca gözaltına alındığı kaydedildi.

TSK DERSİM’DE ORMANLARI YAKIYOR

Dersim merkeze bağlı ormanlık alanlara dönük olarak Türk ordusuna ait kobra tipi helikopterler tarafından gerçekleşen bombardıman sonucunda alandaki ormanlık alanlar alev aldı. HPG-BİM bombalamanın 5 Ağustos günü saat 05.00 sularında Dersim Merkeze bağlı Rojdere, Nirik ile Şehit Serbest vadilerine yönelik olarak gerçekleştiğini bildirdi. Açıklamada Türk ordusunun bombardımanlarda özel alev bombalarını da kullandığına dikkat çekildi. Yapılan saldırı sonucunda alanda başlayan yangın halen devam ediyor.

ÇUKURCA’DA GERİLLA EYLEMLERİ SÜRÜYOR

Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesinde HPG gerillalarının 4 Ağustos günü başlattığı “devrimci operasyon” kapsamındaki eylemlerin Pazartesi günü de devam ettiği bildirildi. HPG-BİM tarafından yapılan açıklamaya göre 6 Ağustos günü saat 05.00-12.00 arasında Bilican alayına yönelik olarak bir eylem gerçekleşti. HPG gerillalar tarafından gerçekleşen eylem sonucunda Türk ordusunun kayıplarının netleştirilemediğini ve gerilla eylemlerinin de devam ettiğini vurguladı. 

HAVA SALDIRISI

Gerillanın eylemleri karşısında Türk ordusunun Çukurca’ya bağlı bazı alanları bombaladığını belirten HPG-BİM şunları ifade etti: “6 Ağustos günü 18.30 – 20.00 saatleri arasında Hakkari’nin Çelê ilçesi sınırlarında bulunan Geliyê Zap ile Garê alanlarına yönelik olarak işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları tarafından bombardıman yapılmıştır.”

BAŞKALE’DE EYLEM

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Xanasor karakolunun güvenliğini tutan ve için de 20 askerin bulunduğu Girêberana tepesine yönelik olarak 6 Ağustos günü saat 23.15 sularında HPG gerillaları tarafından bir eylem gerçekleşti. Gerçekleşen eyleme ilişkin bilgi veren HPG-BİM Türk ordusunun kayıplarının olduğu ancak kendileri tarafından netleştirilemediği de ifade edildi. 

ŞEMDİNLİ’DEKİ HAVA SALDIRILARI DA DEVAM EDİYOR

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 23 Temmuz gününden bu yana hava saldırılarının sürdüğü belirtildi. Gerçekleşen saldırılara ilişkin bilgi veren HPG-BİM açıklamasında şunları belirtti: “6 Ağustos günü saat 16.00’dan 7 Ağustos günü öğlen saatlerine kadar Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Nirkola Vadisi, Masiro Boğazı, Ranya Pirê alanı, Gostê yamaçları ile Sirtê Evliya alanlarına yönelik olarak işgalci TC ordusu tarafından havan ve obüs saldırısı gerçekleştirilmiştir.”

YÜKSEKOVA’DA BOMBARDIMAN 

HPG-BİM tarafından yapılan açıklamaya göre, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Gavur ile Mambenê alanlarına yönelik olarak 6 Ağustos günü “işgalci TC” ordusu tarafından havan ve obüs saldırısı gerçekleşti.

GERİLLA ALANLARINA DA TOP SALDIRISI 

Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik olarak gerçekleştirdiği top saldırılarının hedefi Zap bölgesiydi. Türk ordusunun saldırısına ilişkin olarak HPG-BİM şunları ifade etti: “4 Ağustos gününden beri Medya Savunma Alanlarına bağlı Zap alanının geneline yönelik olarak işgalci TC ordusu tarafından aralıklarla havan ve obüs saldırıları gerçekleştirilmektedir. Alandaki saldırılar halen aralıklarla devam etmektedir.” http://www.firatnews.eu/index.php?rupel=nuce&nuceID=66567

Business News