HIDE
GRID_STYLE

OTORİTE VARSA ÖZGÜRLÜK YOKTUR!

SHOW_BLOG

‎"Kaymakamın Kandil'de Stajını Bitirdi, Kaymakam Olacak!"

TARİH HATIRLATMAYA VE ÖĞRETMEYE DEVAM EDİYOR. İŞTE SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN SÖZLERİ.... ‎"Kaymakamın Kandil'de Stajını Bitir...


TARİH HATIRLATMAYA VE ÖĞRETMEYE DEVAM EDİYOR. İŞTE SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN SÖZLERİ....

‎"Kaymakamın Kandil'de Stajını Bitirdi, Kaymakam Olacak!"
"Dersim'de bir milletvekili HPG tarafından alıkonuldu. Şimdi hükümet sözcüsü çıkmış bunu da konuşmayın diyor. Bu yayını yapan televizyona canlı yayında fırça çekiyor, azarlıyor. 'Siz bir saattir bu yayını yapıyorsunuz, siz bunu niye yayınlıyorsunuz' diyor. 'Siz bu şekilde yaparak örgütün ekmeğine yağ sürüyorsunuz' diyor. Böylesine bir anlayış, böylesine bir zihniyet, kenisini herşeyden önemli gören, partisinin çıkarlarını herkesin canından malından daha kıymetli gören bir anlayış, demokrasiyle uzaktan yakından alakalı olabilir mi? 
Biz bugün açıklamamızda da belirttik. Elbetteki bir milletvekilinin alıkonulşması her şeyden önce bizi üzmüştür. Bzi BDP olarak üzerimize ne düşüyorsa onu da yapmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Ama asıl görev iktidarındır, hükümetindir.
1 kaymakam, 6 asker, polis, toplam 10-12 kişi şuanda PKK'nin alıkoyduğu bir grup olarak ellerinde duruyor ama hükümet hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor. Bakın bir yıldır kaymakam, asker, polis ile ilgili tek bir girişimde bulunmadılar. Başbakanın o parmak sallayıp 'one munite' dediği İsrail varya askerlerinin kemiği için, bir tek askerinin mezardaki kemiği için 500 Flistinli esiri serbest bıraktı. 
Sen nasıl bir devletsin? Bir yıldır kaymakamın Kandil'de. Stajını orada bitirdi, Kandil'de kaymakam olacak, sen daha bu konuyla ilgili girişimde bulunmuyorsun! Tek bir açıklama yapmıyorlar, böyle bir hükümet olabilir mi?"