HIDE
GRID_STYLE

OTORİTE VARSA ÖZGÜRLÜK YOKTUR!

SHOW_BLOG

Nevin, 5. olarak madalya alamadı

Londra’da Türkiye’yi 100 metre engellide temsil eden Nevin Yanıt, yarı finaldeki 12:58’lik derecesiyle finale çıktı. Finalde de aynı derecey...

Londra’da Türkiye’yi 100 metre engellide temsil eden Nevin Yanıt, yarı finaldeki 12:58’lik derecesiyle finale çıktı. Finalde de aynı dereceyi yapan Nevin, 5. olarak madalya alamadı

TÜRKİYE’NİN olimpiyat oyunları’ndaki en büyük madalya umutlarının başında gelen Nevin Yanıt, dün gece yapılan kadınlar 100 metre engelli yarışında 5. sırada yer alarak Olimpiyatlar’ı madalyasız kapattı.

YİNE dün yapılan yarı finallerdeki 3. seride koşan milli atlet, 12:51’lik derecesiyle 1. olan Amerikalı Kellie Wells’in ardından 12:58’le koşarak 2. sırayı alıp finale yükselmeyi başarmıştı. Son olarak haziran ayında Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar 100 metre engeli yarışında koşan Nevin Yanıt, burada yaptığı 12:81’lik dereceyle altın madalyayı boynuna takarak Olimpiyatlar öncesinde formda olduğunu göstermişti. Ancak Nevin’in Londra’daki performansı madalya için yeterli olmadı.

KADINLAR 100 metrenin en önemli isimlerinden olan Avustralyalı Sally Pearson ve Amerikalı Lolo Jones gibi rakiplere karşı final mücadelesine çıkan Nevin Yanıt, yarışı ilk 3 arasında bitiremedi fakat Olimpiyatlar’a gitmeden önce kendisine koymuş olduğu 12:59’luk dereceyi henüz yarı finaldeyken geçmeyi başardı. Yarı finali 12:58’le tamamlayan Nevin, yağmur altında koşulan finalde de aynı dereceyi yaptı ve kendisine ait olan Türkiye rekorunu da iki defa geçmiş oldu.

NEVİN Yanıt’ın kendisine 5. sırada yer bularak kürsüye çıkamadığı kadınlar 100 metre finalinde, Olimpiyatlar öncesinde altın madalyanın en büyük favorisi olarak gösterilen Avustralyalı atlet Sally Pearson, 12:35’lik dereceyle koşarak hem altını boynuna geçirdi hem de Olimpiyat rekorunu kırmış oldu. 2008 Pekin Olimpiyatları’nda gümüş madalya alan Pearson, Londra’da gelen altının ardından büyük mutluluk yaşadı. Sally Pearson’ın ardından 12:37 ile ikinci gelen Amerikalı Harper Dawn gümüş madalyayı alırken, bronz madalya 12:48’lik derecesiyle Kellie Wells’in oldu. Londra’dan madalyayla dönmesi beklenen bir diğer atlet olan Lolo Jones ise Nevin Yanıt’la aynı dereceyi yaparak 4. oldu.

Sonunu getiremedi

LONDRA’DA en büyük madalya umutlarımızdan olan Yanıt, 100 metre engellide kürsüye çıkamadı ama 12:58’lik derecesiyle Türkiye rekoru kırdı. Yarı final ve finalde aynı dereceyle koşan milli sporcu, Avustralyalı atlet Pearson’ın olimpiyat rekoru kırarak kazandığı yarışın ardından büyük üzüntü yaşadı. Yağmur altında koşulan finalde çok iyi start alan Nevin Yanıt, ilk üç engeli de iyi geçtikten sonra tempolarını yükselten rakiplerine ayak uyduramadı.