HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Q MASAL DA SONA ERDİ...

Potanın Perileri Avrupa Şampiyonası finalinde takıldığı Rusya engelinden Olimpiyat çeyrek finalinde de kaçamadı. İkinci periyotta 12 sayı ...

Potanın Perileri Avrupa Şampiyonası finalinde takıldığı Rusya engelinden Olimpiyat çeyrek finalinde de kaçamadı.

Peri masalı sona erdi!İkinci periyotta 12 sayı geri düşen Ay-yıldızlılarımız 4. çeyrekte öne geçti. Her top için savaşan ancak son bölümdeki küçük hatalarla kaybeden millilere Nevriye’nin 22 sayısı yetmezken, Rusya’da ise Hammon 19 sayıyla yıldızlaştı.

POTANIN Perileri dünkü yenilgiye karşın tebriği sonuna kadar hak etti. Gruptaki 5 maçta alınan 4 galibiyet ve sadece muhtemelen çok rahat şekilde altın madalyayı kazanacak olan ABD karşısındaki mağlubiyetin ardından çeyrek finale çıkan Kadın Basketbol Milli Takımımız, kâbusu Rusya karşısında elinden geleni yaptı, son ana kadar savaştı, direndi, istedi ama yetmedi.

SON Avrupa Şampiyonası’nda gruplarda 80-65, finalde ise 59-42 yenildiğimiz Rusya’yı dün alt etmeye çok yaklaştık fakat sonunu getiremedik. Periler maça kötü girdi. İlk çeyrekte toplamda 14 sayı atan ABD asıllı yıldız Hammon ve Belyakova’yı tutamadık. Bu 10 dakikada Rusya ribauntlarda 12-6’lık üstünlük kurarken, 23 sayıyı 7 asistle buldu. Biz ise 16 sayıyı 1 asistle ürettik.

İKİNCİ çeyreğe 5-0’la başlayan Rusya skoru 28-16 yaptı. Bu bölümden sonra savunmadaki isteğini attıran Periler, rakibine 6 dakika sayı izni vermeyip farkı yavaş yavaş kapattı. Fark bir ara 4’e inse de devre 34-28 bitti.

BİRSEL SON ŞUTU KAÇIRDI

AMA doğruları yapmaya başlamıştık. Sert savunma 3. çeyrekte de devam etti, hücumda ise içeride Nevriye’yi besliyorduk. Bu bölümü 23-17 önde geçen Türkiye skoru eşitledi ve son periyoda 51-51’le girildi. Hatta 4. çeyrekte hem savunma hem hücumda takımı sürükleyen Hollingsvorth ile öne de geçtik ancak maçı kopartamadık. 28 saniye kala Birsel’in basketiyle skor 62-62’ye gelirken, Hammon 13 saniye kala turnikeyi bıraktı, bir de faul aldı.

FAKAT faulü kaçırırken, ribaunt mücadelesinde kendisine faul yapılan Hollingsvorth de bir faulü kaçırdı ve skoru eşitleyemedik. Bizim taktik faulümüzde Osipova bir isabet buldu ama ribaundu verdik. Periler, Belyakova’yı faul çizgisine yollarken, o da bir atışını kaçırdı ve 10 saniye kala 3 sayı gerideyken hücum ettik. Ancak Birsel’in maçı uzatmak için kullandığı üçlük kaçınca 66-63 yenildik ve ve Olimpiyat macerası sona erdi.

Business News