HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Şemdinli'de PKK mi, hükümet mi hakim?

AŞAĞIDAKİ HABER METNİ ANF WEB SİTESİNDEN ALINTILANMIŞTIR. (DHİH) Hakkari’de geniş bir alanı denetiminde tutan HPG gerillalarının Şemdinli...

AŞAĞIDAKİ HABER METNİ ANF WEB SİTESİNDEN ALINTILANMIŞTIR. (DHİH)

Hakkari’de geniş bir alanı denetiminde tutan HPG gerillalarının Şemdinli ilçesi yakınındaki Goman Dağı’na PKK ve HPG bayrakları diktiği bildirildi. 

Türk hükümeti sessizliğini korurken, HPG gerillaları Şemdinli’de 17 Ağustos günü bölgede incelemelerde bulunan muhalif siyasi parti ve organizasyonlardan oluşan bir heyeti durdurdu. 

Türk devleti ve Batılı destekçileri Kürt özgürlük mücadelesini “terörizm” olarak suçlamaya devam ettiği bir dönemde, kameralara yansıyan bu görüntülerde yüzlerce kişinin gerillaları sıcak bir şekilde karşıladığı ve kucakladığı görüldü. 

Aralarında BDP, DTK, HDK ve çok sayıda sol parti ve sivil toplum örgütünün olduğu heyetin Şemdinli’de karşılaştığı görüntü gerillanın bölgedeki denetimini bir kez doğrulayarak hükümeti yalanladı.

Alınan bilgilere göre HPG gerillaları 16 Ağustos’ta Hakkari merkeze bağlı alanlarda askeri ve polisiye düzenlediği saldırılar ardından, Goman Dağı’na PKK ve HPG bayrakları dalgalandırdı. Bayrakların halen de dalgalandığı bildirildi. 

HPG 23 Temmuz’dan bu yana Şemdinli’de, kent merkezine yakın noktalardan itibaren geniş bir alanı denetiminde tutuyor. 4 Ağustos’tan bu yana ise Çukurca’da bazı alanları ele geçiren HPG, 16 Ağustos günü de Hakkari merkeze bağlı Depin Polis karakolu, karakol güvenliğini alan tepe, özel harekat polislerine ait lojman ve karakolun güvenliğini aldığı şantiyeye yönelik eş zamanlı baskın düzenledi. En son 9 Ağustos 1997’de Hakkari merkezde bulunan bir çok noktaya yönelik benzer şekilde eş zamanlı eylemler yapılmıştı. HPG, bu son eylemle bölgedeki hakimiyet alanının daha da genişlediğini bildirdi. 

Business News