HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

Sınava giren 6 adaya üniversiteden 'pardon' dedirten hata!

SİVAS’taki Cumhuriyet Üniversitesi, (CÜ) özel yetenek sınavı ile öğrenci alan müzik öğretmenliği bölümünün puan hesaplamasında yapılan yanlı...

SİVAS’taki Cumhuriyet Üniversitesi, (CÜ) özel yetenek sınavı ile öğrenci alan müzik öğretmenliği bölümünün puan hesaplamasında yapılan yanlışlık sonucu listelerde sınavı kazandığı görünen 6 öğrenciye ’Pardon’ denildi.

CÜ Eğitim Fakültesi müzik öğretmenliği bölümüne 30 öğrenci alımı için 1-4 Ağustos tarihleri arasında özel yetenek sınavı yapıldı. Çok sayıda öğrencinin başvurduğu sınavlar 2 aşamadan oluştu. İlk aşamada adayların müzik ve enstrüman yetenekleri değerlendirildi. İkinci aşamada adayların ’Müzik kulağı’ denenerek verdikleri tepkiye paralel puanlama yapıldı. Sınavların tamamlanması ardından kazanan adayların listesi fakülte girişine asılarak duyuruldu.

Sınavlara Malatya’dan gelerek giren Ahmet ve Arzu Erek çiftinin 3 çocuklarından en büyüğü olan Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencisi 18 yaşındaki İkra Türkan Erek, kazananlar listesinde 22’inci sırada yer aldı. Sevinçle bunu etrafındaki arkadaşlarıyla da paylaşan genç kız, kayıt için Sivas’a gelmek üzere hazırlık yaptı. Aile işlemler için nelerin gerektiğini öğrenmek için CÜ Eğitim Fakültesi’ni aradığında fakülte yetkilileri, puanlamada hata yapıldığını belirterek İkra Türkan Erek’in sınavı kazanamadığını belirtti. Bu açıklama üzerine İkra Türkan Erek ve ailesi hayal kırıklığı yaşadı. Aile kızlarıyla birlikte Sivas’a gelerek, CÜ Eğitim Fakültesi dekanı Prof.Dr.Ayhan Öztürk’ün yanına giderek, çelişki ile ilgili gerekçeyi sordu.

YANLIŞ PUANLAMA YAPILMIŞ

Fakülte Dekanı Prof.Dr.Ayhan Öztürk, kendisinin bulunmadığı iki aşamalı yetenek sınavlarında adayların en az 50’şer 50 puan alması gerektiği koşulunun başvuru kılavuzunda bulunduğunu söyledi. Erek’in ilk aşamadaki sınavdan 50, ikinci aşamadan ise 32 puan aldığı, YGS ve orta öğretim başarı puanı baz alınarak ortalama puan hesabı yapılması ve 50 puan şartının unutulması nedeni ile yanlışlık yapıldığını belirtti. İkra Türkan Erek’in dışında Hasan Asan, Emre Şahin, Merve Yalçın, Songül Çelen ve Aslı Tatar adlı adayların da aynı durumda olduğu belirlendi. Yapılan yanlışlığın her iki aşamadan yüksek puan alan, ancak ismini listede göremeyen bir adayın yaptığı itiraz sonrasında tespit edildiği belirtildi. Durumun ortaya çıkması üzerine kazanan adayların listesi değiştirildi.

İkra Türkan Erek, liste açıklandığında adının kazananlar arasında yer almasına çok sevindiğini anlatırken, "Kente gelirken kayıt işlemleri için gerekli evrakları sormak için aradığımızda sınavı kazanamadığımızı söylediler. Bunun için bizi arayıp haber verme gereği bile duymadılar. Başka üniversitelerin sınavlarına da girecektim. Ancak kazandığımı düşünerek bazı başvuruları yapmadım. Mağdur oldum" dedi. 

Genç kızın annesi Arzu Erek ise, sevinçlerinin kısa sürede şoka dönüştüğünü belirterek, "Burada yanlışlığı yapan biz değiliz. Baştan bu hata yapılmasa biz de başımızın çaresine bakardık. Kızımızın kazandığını düşünerek kente gelirken bunu öğrendik. Görüşmek istediğimizde muhatap bulamadık. Daha sonra Rektör Prof.Dr. Faruk Kocacık ile görüştük. Kendisi yeni göreve başladığı için durumdan habersizdi. Bizimle ilgilendi ve fakülte dekanına yönlendirdi. Dekan ise, puanlamada yanlışlık yapıldığını aktardı. Böyle kurumların bu tür yanlışlıklar yapma lüksü yok. Mağduriyetimizi gidermek için yasal yollardan hakkımızı arayacağız" diye konuştu.

VİDEO