HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

Cezaevi müdürü Haydar Ali Ak hakkında suç duyurusu

TAYAD'lı Aileler, sık sık hak ihlalleri ve işkencelerle gündeme gelen Tekirdağ 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nde yaşananlara dikkat çek...

TAYAD'lı Aileler, sık sık hak ihlalleri ve işkencelerle gündeme gelen Tekirdağ 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nde yaşananlara dikkat çekerek, bizzat işkencelere katıldığını belirttikleri cezaevi müdürü Haydar Ali Ak hakkında suç duyurusunda bulundu. 
TAYAD'lı Aileler, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelerek Tekirdağ 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nde siyasi tutsaklara yön
elik saldırı ve işkenceler nedeniyle cezaevi müdürü Haydar Ali Ak hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesi adliye önünde basın açıklama yapan aileler, "İşkenceci müdür Haydar Ali hesap verecek" pankartı açarken, sık sık "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek", "İşkenceci müdür halka hesap verecek" ve "İşkence yapmak şerefsizliktir" sloganları attı. Cezaevinde saldırıya maruz kalan Faruk Kara'nın annesi Naime Emlik, F tipi cezaevlerinde saldırıların arttığına dikkat çekerek, F tipi cezaevi müdürlerinin, cezaevini işkenceci katiller gibi yönettiğini söyledi.

'Müdür bizzat işkenceye katılıyor'

Emlik, "Tam bir Nazi yöntemleriyle evlatlarımıza saldırıyorlar. Müdürler, Tekirdağ 1 No'lu F Tipi Hapishanesi'nde olduğu gibi bazen bizzat katılıyorlar işkencelere" dedi. Cezaevinde bulunan Haydar Gündoğmuş'un keyfi bir şekilde başka bir hücreye götürülmek istenmesi nedeniyle tutukluların kapılara vurması üzerine baskın yapıldığını belirten Emlik, "Müdür Haydar Ali Ak bizzat katıldı bu baskınlara. Evlatlarımızın bu dayanışmasına tahammül edemeyen müdür, devrimci tutsak Faruk Erdoğan'ı yumruklamıştır. Saldırıdan sonra evlatlarımızdan kolları moraran, yaralananlar olmuştur. Bu saldırıdan sonra devrimci tutsakların hücreleri zorla değiştirilmiştir" dedi.Tekirdağ 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlülere bir şey olması halinde sorumluların başta Adalet Bakanı olmak üzere Cezaevi müdürü Haydar Ali Ak olacağının altını çizen Emlik, "Evlatlarımıza yapılan her saldırının takipçisi olacağız. Mahkeme önlerinde, hapishane önlerinde olacağız. İşkencecileri teşhir edeceğiz. İşkencecileri, tüm halkımıza anlatacağız" diye konuştu.

Aileler açıklamanın ardından yarım saatlik oturma eylemi yaptı

VİDEO