HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

Yalçın Küçük'e PKK yöneticiliği iddiaları: Kanıtlar bacak bacak üstüne atmak, senli benli konuşmak

Ergenekon davasında tanık sıfatıyla ifadesine başvurulan yazar Ümit Fırat'ın konuşmaları Ergenekon davasında bir tanık komedisini daha ...


Ergenekon davasında tanık sıfatıyla ifadesine başvurulan yazar Ümit Fırat'ın konuşmaları Ergenekon davasında bir tanık komedisini daha beraberinde getirdi. Fırat'a göre Yalçın Küçük Öcalan'ın karşısında bacak bacak üstüne attığına göre örgütün üst düzey elemanıymış...
Ergenekon davasında tanık sıfatıyla ifadesine başvurulan yazar Ümit Fırat, duruşmada Yalçın Küçük ve Abdullah Öcalan arasında yapılan görüşme görüntülerinin izlettirilmesinden sonra, Küçük'ün PKK içinde üst konumda bir yerinin olduğunu söyledi.
Ergenekon davasının birçok safhasında ortaya çıkan skandal tanık ifadelerine bir yenisini daha ekleyen Fırat, herkesçe bilinen ve televizyon kanallarında dahi yayınlanmış görüntüler üzerinden analizler yaptı.
Senli benli konuşuyor kesin örgütün üst düzey elemanı
Savcı Pekgüzel, Fırat'a "Öcalan Küçük'e 'Çözümlemeleriniz bize yol göstermiştir' diyor. Yalçın Küçük'ün Abdullah Öcalan üzerinde etkisi var mıydı?" diye sordu. Öcalan'ın marksist terminoloji açısından yol gösterdiğini ifade ettiğini düşündüğünü belirten Fırat şöyle konuştu:
"Yalçın Küçük, ideolojik ve siyasi olarak Abdullah Öcalan'ı çok etkilemiş insanlardan biridir. Küçük, hiyerarşik açıdan PKK'da üst konumda yer alıyordu. Abdullah Öcalan oldukça otoriterdir. Kadrosunda yer alan kişiler senli benli konuşamazlar. Yanyana oturup, bacak bacak üstüne atıp soru sormak herkesin harcı değil. Yalçın Küçük Abdullah Öcalan ile bu şekilde konuşabilen az sayıda kişiden biriydi."

İddialar iddialar

Savcı Pekgüzel'in, Yalçın Küçük'ün arkasında başka bir güç bulunup bulunmadığına ilişkin bir soru üzerine de Fırat, Küçük'ün arkasında bir desteği olmadığını söyledi. Küçük'ün, PKK'ye yanaşarak orada bir kitlenin desteğini aldığını belirten Fırat, "Kendi başına davranan ancak bazı kontakları olan bir kişi. 1996 yılında Abdullah Öcalan'a düzenlenecek suikastı da bu kontakları sayesinde haber alarak, Öcalan'a söylüyor. Suikast bu şekilde engelleniyor. Muhtemelen Mesut Yılmaz'dan veya dolaylı yollardan öğrenmiştir" diye konuştu.
Törenle karşılanmış olabilir
2000'e Doğru adlı dergi için yapılan röportaj için Kandil'e giden Doğu Perinçek'in Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmelere ilişkin de hiçbir kanıt olmadan iddialar ileri süren Fırat, "Doğu Perinçek burada törenle karşılanmış olabilir. O dönem Abdullah Öcalan'ın legal mevzilerde tanıtıma ihtiyacı vardı. O gün için Perinçek'in, 2000'e Doğru Dergisi tek şansıydı. Abdullah Öcalan ilk defa 2000'e Doğru Dergisi'nde 4-5 hafta süren röportajlarıyla yer aldı. Ondan önce 1998 Ağustos'unda Mehmet Ali Birand da ropörtaj yapmıştı. Ancak gazetesinin politikasından ya da başka baskılardan dolayı bu röportajı yayımlatamamıştı" dedi.
(soL - Haber Merkezi)

VİDEO