HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

1 Eylül miting rehberi

1 Eylül'de Türkiye'nin pek çok yerinde barış mitingleri gerçekleştirilecek. Yapılacak eylemlerin yer ve saatleri şöyle:   İstanbul  ...

1 Eylül'de Türkiye'nin pek çok yerinde barış mitingleri gerçekleştirilecek. Yapılacak eylemlerin yer ve saatleri şöyle: 

İstanbul 
1 Eylül Dünya Barış Günü’nde İstanbul’da barış çağrısını yineleyecek binler HDK, KESK, DİSK, TTB, TMMOB, Halkevleri, İHD, ÖDP, TKP 1920 ve UİD-Der’in çağrısıyla Kadıköy’de buluşacak. Yürüyüş 13.00'da Tepe Nautilus önünde başlayacak. 

İHD İstanbul Şubesi de 1 Eylül 19.30’da Kürt sorununa çözüm isteyecekleri bir yürüyüş gerçekleştirecek. 

Ankara 
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla Ankara’da gerçekleştirilecek miting 15.00'da başlayacak. Toros Sokak'ta toplanacak kitle Kolej Meydanı'na yürüyecek. 

Diyarbakır 
Diyarbakır’daki 1 Eylül “Demokratik Çözüm ve Müzakere” mitingi saat 16.00’da başlayacak. 

Antakya 
Suriye’ye Emperyalist Müdahaleye Hayır Platformu saat 15.00’daki mitingde buluşacak. Eğitim Sen önünden başlayacak yürüyüş Saray caddesinde son bulacak. 

Van 
Van Belediye Garajı’nda saat 13.00’da başlayacak eylem, bölgesel bir miting olacak. 

Adana 
Adana’da 1 Eylül mitingi 17.00'de Mimar Sinan Açıkhava Tiyatrosu önünden bir yürüyüşle başlayacak. 

Mersin 
Mersin Emek ve Demokrasi Güçleri, saat 16.30'da Barış Meydanı'nda bir araya gelecek. Basın açıklamasının yanı sıra bir de bisiklet turu düzenlenecek. Saat 18.00'da ise Amfi Tiyatro'da barış ve kardeşlik şöleni yapılacak. 

Antalya 
HDK, Halkevi, ÖDP, TKP ve sendikaların etkinliğin hazırlığında yer aldığı 1 Eylül eylemi, Kapalı Yol Halk Bankası önünden Attalos Meydanı'na yapılan yürüyüş ile gerçekleşecek. Attalos Meydanı'nda bir basın açıklaması yapılacak. 

Eskişehir 
1 Eylül, Eskişehir'da Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla yapılacak. Saat 14.00'da Adalar Migros önünde buluşulmasının ardından Hamamyolu Saat Kulesi'ne yürünecek. 

İzmir 
İzmir'de saat 15.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanılacak ve Gündoğdu Meydanı'na yürünecek. Meydanda saat 17.00'da başlayacak etkinlikte Ferhat Tunç ve Suavi de sahne alacak. 

Sinop 
Sinop Demokrasi Platformu, saat 18.00'da KESK Lokali önünde bir araya gelecek ve barış talebini Uğur Mumcu Meydanı'nda hayıracak. 

Business News