HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

Altın Portakal’da ön elemeyi geçemeyen filme Montreal'de büyük ödül!

Töre cinayetinin anlatıldığı “Ateş’in Düştüğü Yer”, Montreal’de birincilik ödülüne layık görüldü. Dünyanın en saygın film festivallerinden b...

Töre cinayetinin anlatıldığı “Ateş’in Düştüğü Yer”, Montreal’de birincilik ödülüne layık görüldü.

Dünyanın en saygın film festivallerinden biri olan Montreal Dünya Film Festivali’nin yarışma bölümünde birincilik ödülü yönetmen İsmail Güneş’in “Ateşin Düştüğü Yer” adlı filminin oldu. İngiliz oyuncu Greta Scacchi’nin başkanlığındaki büyük jüri, töre ve kadına şiddet dramı olan “Ateşin Düştüğü Yer” filmine büyük ödülü verirken, film ayrıca (Uluslararası Sinema Yazarları Birliği’nin (FIPRESCI) büyük ödülüne de layık görüldü.

Töreye isyan

‘Ateşin Düştüğü Yer’, geçen yıl 48’incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne başvurmuş, fakat festivalde ön elemeyi geçememişti. Yaşanan gerçek bir töre cinayetine dayanan filmde, Hakan Karahan, Elifcan Ongurlar ve Yeşim Ceren Bozoğlu başrolleri paylaşıyor. Filmin çiftçi bir ailenin 16 yaşındaki kızları Ayşe’nin beklenmeyen bir şekilde ameliyata alınmasıyla, küçük kızlarının hamile olduğunu öğrenen ailenin töreye boyun eğip onu öldürme planları yaptığı yolculuğun hikayesini konu ediyor.

Altın Portakal’da yarışacak filmler belli oldu

6-12 Ekim’de düzenlenecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Film Dalında yarışmasına karar verilen 11 film, dün açıklandı. 

İşte o filmler:

- “Derin Düşünce” - Çağatay Tosun
- “ Elveda Katya” - Ahmet Sönmez
- “Evdeki Yabancılar” - Dilek Keser, Ulaş Güneş Kacargil
- “Güzelliğin On Par’ Etmez” - Hüseyin Tabak
- “Hile Yolu” - Ersin Kana
- “Kuma ” - Umut Dağ
- “Küf ” - Ali Aydın
- “Pazarları Hiç Sevmem” - Rezzan Tanyeli
- “Toprağın Çocukları” - Ali Adnan Özgür
- “Umut Üzümleri” - Tunç Okan
- “Zerre” - Erdem Tepegöz

VİDEO