HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Askeri cephanelikte patlama!

AFYONKARAHİSAR'ın kent merkezindeki Kışla Mevkisindeki bulunan askeri mühimmat deposundaki çalışmalar sırasında saat 21.15 sıralarında ...


AFYONKARAHİSAR'ın kent merkezindeki Kışla Mevkisindeki bulunan askeri mühimmat deposundaki çalışmalar sırasında saat 21.15 sıralarında patlama meydana geldi.

Büyük gürültüye neden olan patlama nedeniyle olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sekvedildi. Patlamaların el bombalarının bulunduğu bölümde meydana geldiği sanılıyor. Patlama nedeniyle depoya 20'nin üzerinde ambulans giriş yaptı.

Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Gülbey, patlamaya ilişkin bilgiler verdi:

Gülbey, "Afyon'a 5 kilometre mesafedeki beldemizde bulunan askeri mühimmat deposunda büyük bir patlama meydana geldi. Arkasından ikinci bir patlama daha meydana geldi. İlk aşamada hastanelere 20 civarında yaralı asker sevkedildi. Bize 2 yaralının durumunun ağır olduğu bilgisi ulaştı. Patlamanın olduğu bölgede şu anda yoğun bir duman var" diye konuştu.

BURHANETTİN ÇOBAN: KORUNAKLI BÖLGE, TERÖR SÖZ KONUSU DEĞİL

Afyonkarahisar’ın kent merkezindeki Kışla Mevkisindeki bulunan askeri mühimmat deposundaki el bombalarının tasnifi sırasında meydana gelen patlama kentte büyük korku ve paniğe neden oldu. Patlamada ilk belirlemelere göre askerlerin de aralarında bulunduğu 20 kişi yaralandı.

Afyonkarahisar’da büyük gürültüye neden olan patlama nedeniyle olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi. Patlamanın meydana geldiği askeri alana giriş çıkışlar durduruldu. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, el bombalarının patlamaya devam ettiği kaydedildi. Alana sadece ambulansların giriş çıkışına izin verildi.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve askeri yetkililer bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Başkan Çoban, "Bölgede 2 patlama meydana geldi. Askeri mühimmat deposunda el bombalarının tasnifi yapılırken patlama meydana geldiği söylendi. İlk belirlemelere göre 2 asker ağır yaralı. Şehitlerimiz olabilir. Kışlada iştima yapılıyor. Bu sayım sonunda herhangi bir kayıp olup olmadığı anlaşılacak" dedi. 

Bölgenin son derece korunaklı olduğunu ve terör eyleminin söz konusu olmayacağını belirten Başkan Çoban, olayın tamamen bir kaza sonucu meydana geldiğini söyledi.

Patlamanın ardından yaralıların Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını öğrenen çok sayıda vatandaş, kan vermek için hastaneye koştu.

Bölgeye yakın yerleşim alanları boşaltılırken, büyük gürültüye neden olan patlama nedeniyle çevredeki evlerin camları kırıldı. Patlama sonrası çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

İÇERİDEKİ GÖREVLİLERDEN HABER ALINAMIYOR

Ataköy Mahallesi’nde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonrasında Afyonkarahisarlılar deprem olduğunu zannetti. Büyük bir gürültüyle dışarıya çıktıklarını anlatan görgü tanıkları, çevredeki evlerin camlarının kırıldığını söyledi.

El bombalarının tasnifi sırasında meydana gelen gelen patlama sonrasında çevreye saçılan parçalar nedeniyle bölgede geniş çaplı güvenlik koridoru oluşturuldu. Patlama sonrasında başlayan yangın devam ederken, yeni patlamalar olma olasılığına karşılık depoya girilemiyor.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, "Mühimmat deposunda 5 gündür çalışma yapılıyordu. Bugün son günüydü. İlk patlamanın ardından ikinci bir patlama daha meydana geldi. İçeride 15-20 görevli vardı. İçerideki görevlilerin sağlık durumu hakkında bilgi alınamıyor. Çünkü patlama ve yangın devam ettiği için müdahale de edilemiyor" dedi.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ndeki yaralı askerlerden 2’sinin Emrah Uluer ve Hasan Boncuk olduğu ve sağlık durumlarının da iyi olduğu belirtildi. Diğer yandan kan vermek için hastaneye koşan Afyonkarahisarlılar uzun kuyruklar oluşturdu.

ACİL KAN İHTİYACI!!!!
Afyonkarahisar'daki patlamadan sonra olay yerine sevk edilen ambulanslarla çok sayıda yaralı hastanelere kaldırıldı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesine şu ana kadar 4 asker, 3 sivil yaralı getirildi. Yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtiliyor.

Hastanelerde tüm personel acil olarak yaralıları beklerken ihtiyaç anında kullanılması için acil kan anonsları yapıldı. Vatandaşların hastanelere kan vermek için akın ettiği kaydedildi.

Business News