HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

BU DEFA İYİCE KOYVERDİ: 'BDP'lilerin dokunulmazlıklarını kaldıracağız, Şam'a gidip namaz kılacağız'

Başbakan Erdoğan yine tehdit dolu bir konuşma gerçekleştirerek, BDP’li vekillerin dokunulmazlığının kaldırılması için harekete geçtiklerini...


Başbakan Erdoğan yine tehdit dolu bir konuşma gerçekleştirerek, BDP’li vekillerin dokunulmazlığının kaldırılması için harekete geçtiklerini söyledi. Suriye konusunda yaptığı konuşmada ise kendini işgal ordusu komutanı sanan Erdoğan, “En yakın zamanda Şam'a gidecek Emevi Camisi’nde namaz kılacağız” dedi.
Başbakan Erdoğan BDP’yi hedef alarak dokunulmazlıkların kaldırılması için talimat verdiğini söylerken, Suriye konusunda ise saldırılarını ilerleterek yaptığı konuşması, “Erdoğan kendini işgal ordusu komutanı sanıyor” dedirtti.
Başbakan Erdoğan'ın AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen genişletilmiş grup toplantısında yaptığı konuşmadan bazı başlıklar şöyle:
“Aygün’ün kaçırılması hikâye”
Konuşmasının bir bölümünde CHP'ye yüklenen Erdoğan, Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasının hikaye olduğunu dile getirerek, PKK'nin kendilerini hedef aldığını söyledi.
“Hüseyin Aygün’ün dağa kaçırıldığı söyleniyor, hepsi hikaye. Benim halkım bunu yutmayacaktır. Muhalefet terörle mücadelede seviyesiz bir yaklaşım içinde bu dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu ülkede düşmanımın düşmanı dostumdur diye yaklaşıyorlar. Siyasette düşman yoktur, siyasette rakip vardır. Aynı şekilde terör örgütünün güdümünde olan parti de karşısındakileri düşman olarak görüyor.”
Basın yine hedefte
Son dönemde artan saldırılar üzerine basına haber yapma yasağı getiren Erdoğan, yine basını hedef alarak şu sözleri dile getird:
“Terör örgütü de, terör örgütüne su taşıyan partiler de, terör örgütüne oksijen veren medya da oyuna gelmeyeceğimizi bilmeli. Ya öleceğiz, ya olacağız dedik.
Medyaya da sesleniyorum, terör örgütü nasıl ki birilerine taşeronluk yapıyorsa medya içindeki bazı kesimler de taşeronluk yapıyor. Ne biz safız, ne millet saf. Dünyada iki şey var ki, iktidarları bitirir: Ekonomi ve terör. Bu millet bizim buradaki gayretimizi görüyor ve buralara getiriyor. “
Yargıya talimat Erdoğan’dan
Başbakan Erdoğan BDP’li vekillerin dokunulmazlıklarına ilişkin şu sözleri dile getirdi:
"Şu anda bu ülkede kontrolümüz dışında bir metrekarelik yer olduğunu kimse iddia edemez. Bölücü terör örgütünün eşbaşkanına bakmayın, onda yüz olsa parlamentoda değil Kandil'e çıkar. Sen bu milletin temsilcisi değilsin. Ne yüzle gelip Meclis'te yemin ediyorsun? 400 kilometrekarenin terör örgütünün kontrolünde olduğunu söylüyor. Terbiyeden yoksun açıklamalar. Biz talimatı verdik yargı gerekeni zaten yapıyor, biz de parlamentoda gerekeni yapacağız.”
AKP Suriye’ye objektif bakıyormuş…
Suriye konusunda "muhalifleri" destekleyen tutumlarına destek vermeyen herkesi hedef alan Erdoğan, Suriye konusunda "objektif" bir bakışları olduğunu ileri sürdü:
“Suriye’de rejim artık bir terör rejimidir. Suriye'de katledilenlerin sayısı 30 bine ulaştı. 76 bin kişi kayıp. 252 bin kişi çeşitli ülkelere mülteci etmiş durumda. Türkiye'de 80 bine aşkın mülteci var.
Sandıkla gelen herkese saygı duymalıymışız, Suriye'de sandık mı var? Sandık olsa bu millet ayağa kalkar mıydı? Suriye halkının iradesi yok farz edildiği için bu noktaya gelindi.
CHP bir süredir Suriye üzerinden bizi pervasızca hedef alıyor. Bizim takındığımız objektif tavrı CHP takınamadı.”
“Apaydın Kampı hizmet yeri”
Suriyeli silahlı çetelerin eğitim yaptığı belirtilen Apaydın Kampı’na ilişkin açıklamalar yapan Erdoğan şöyle konuştu:
"CHP kurda merhamet gösteriyor. Suriye'deki katliamı grömeyen CHP Baas rejimine destek veriyor. Onlar doğrudan Esed zulmüne çanak tutuyor. CHP, CHP'nin bazı milletvekilleri ve onlarla birlikte hareket eden bazı medya organlarına söylüyorum: Apaydın kampı için, kusura bakma Kılıçdaroğlu, sen gideceksen tek başına gideceksin. Ama orada şov yapmana müsade etmeyeceğiz. Bu kamplar şov yapma yeri değildir. Bu kamplar hizmet yeridir"
Erdoğan kendini işgal ordusu komutanı sanıyor: “Şam’da namaz kılacağız”
Erdoğan, CHP’ye seslenerek söylediği sözlerle “kendini işgal ordusu komutanı” sanıyor dedirtti:
“Bugün CHP Azerbaycan'a, Kırım'a göğsünü gere gere gidemez. Ama biz gideriz. En yakın zamanda Şam'a gidecek, kardeşlerimizle kucaklaşacağız. Emevi Camiisinde namazımızı kılacağız”
Başbakan Erdoğan konuşmasında Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun AKP’ye katıldığını da duyurdu.

Business News