HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

"FORMAMDA GÖZÜN MÜ VAR NECATİ ABİ"

Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu'nun gece rahatsızlanarak vefat etmesinin şoku sürerken TMOK Sağlık Komisyonu Bakşanı Prof. Dr...

Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu'nun gece rahatsızlanarak vefat etmesinin şoku sürerken TMOK Sağlık Komisyonu Bakşanı Prof. Dr. Emin Ergen'den ilginç bir açıklama geldi. Ergen, Ediz'in hem antrenmanda hem de sonrasında iki kez rahatsızlandığını ancak bunun önemsenmediğini vurgulayarak ölümün burdan kaynaklanmış olabileceğini öne sürdü.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Emin Ergen, Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyaroğlu'nun vefatına ilişkin, “Sporcuların sağlık taramalarının amatör seviyeden başlaması gerekiyor, sağlık kontrollerini yaygınlaştırmamız lazım” dedi.Ergen, sporcularda ölüme neden olan gizli kalp rahatsızlığının kalıtsal ve tespitinin son derece zor olduğunu söyledi.

Sporcular arasında gizli kalp rahatsızlıkları bulunanlar olduğunu belirten Ergen, “Bu olay maalesef ilk değil ve son olmayacaktır. Bu, sporda karşılaştığımız çok üzücü olaylardan birisi. Bununla ilgili birçok program ve çalışma gerçekleştirildi. TFF'nin bununla ilgili detaylı çalışmaları var” diye konuştu.

Ergen, Bahtiyaroğlu'nun ölüm nedeninin belirlenmesi için mutlaka otopsi yapılması gerektiğini anlatarak, profesyonel futbolcuların taramasının uluslararası kurallar çerçevesinde yapıldığını, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) uluslararası kurallara uyan en iyi kurumlardan biri olduğunu söyledi.

“İlk belirtiler çok önemlidir”

Ergen, Bahtiyaroğlu'nun ölmeden önce iki kez rahatsızlık geçirdiğini, gizli kalp hastalığının kontrollere rağmen tespit edilemediğine dikkati çekerek, hastalığın tespiti için çok kapsamlı ve masraflı taramalara ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

"ANTRENMAN SIRASINDA RAHATSIZLANMIŞ"

Türkiye'de her futbolcunun sağlık taramasından geçtiğini vurgulayan Ergen, “Tarama tarzındaki sağlık kontrollerinde bu detaylı araştırmalar yer almıyor. Bu yüzden de kalıtsal kalp rahatsızlıkları tespit edilemiyor” şeklinde konuştu.

Bahtiyaroğlu'nun geçirdiği kalp krizinin gerektiği kadar önemsenmediğini ileri süren Ergen, şöyle devam etti: “Sporcunun bilinçlenmesi gerekiyor. Ediz, antrenman sırasında rahatsızlanmış, akşam da bir rahatsızlık geçirmiş ama bunu pek umursamamış. Bu konuda sporcuya sağlık eğitiminin verilmesi gerekiyordu. Sadece kendisinin de değil, takım arkadaşlarının ve antrenörlerinin de bu sağlık eğitiminin bir parçası olması gerekiyordu. İlk belirtiler çok önemlidir. Ediz'de de ilk belirtiler ortaya çıkmış ancak gereken önem verilmemiş.”

“Sağlık kontrollerini yaygınlaştırmamız lazım”

Türkiye'de sağlık taramalarının çok iyi seviyede olmadığını iddia eden Ergen, “Sporcuların sağlık taramalarının amatör seviyeden başlaması gerekiyor, sağlık kontrollerini yaygınlaştırmamız lazım. Profesyonel futbolda değil, amatörde de bu kontrollerin yaygınlaştırılması lazım. Henüz çok iyi sağlık tarama sisteminin olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Ergen, konuşmasını şöyle tamamladı: “İlgili meslek kuruluşlarının da işin içinde olması gerekiyor. Futbolcuların küçük yaşlardan itibaren de sağlık taramalarından geçmesi bunu önleyemez. Bütün dünya bu problemle uğraşıyor. Doğumsal kalp rahatsızlığını yalnızca anjiyo grafi ile tespit edebiliriz. Ancak bu herhangi bir şikayeti olmayan insanlara yapılmıyor. Bu yüzden de gizli kalp hastalıklarını anlamamız güçleşiyor.”

"SERVET'E 'KENDİMİ YORGUN HİSSEDİYORUM' DEMİŞ"

Eskişehirspor Kulübü doktorları genç yaşta geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitiren Ediz Bahtiyaroğlu'nun dün akşamki antrenmanda rahatsızlanmadığını, kendilerine herhangi bir şikayette bulunmadığını, sadece düz koşu sırasında birlikte koştukları Servet Çetin'e "Kendimi çok yorgun hissediyorum" dediğini söyledi.

Kırmızı-Siyahlı kulübün Sağlık Kurulu Başkanı Dr.Aytekin Aykın, Mersin İdman Yurdu maçı ardından futbolculara 3 gün izin verildiğini belirterek, "3 gün sonra futbolcular Eskişehirspor tesislerinde bir araya geldi. Akşam da antrenmana çıktılar. Ediz Bahtiyaroğlu, diğer futbolcular gibi antrenmanını tamamlayıp evine gitti. Gece evinde rahatsızlanmış. Ediz, sadece düz koşu yaparken birlikte koştuğu Servet Çetin'e 'Kendimi çok yorgun hissediyorum' demiş. Bununla ilgili bize ya da başka bir kişiye bir şey söylememiş" dedi.

Dr.Aytekin Aykın, Acıbadem Eskişehir Hastanesi'nde Eskişehirsporlu futbolcuların sezon öncesinde Check-Up yaptırdıkların belirtti. Aytekin, "Ediz'in ölümünden sonra bu futbolcunun Check-Up raporlarını tekrar inceledik. Ancak herhangi bir olumsuz bulguya rastlanılmadı" diye konuştu.

Eskişehirspor Kulüp doktoru Mehmet Ali Armağan ise, Ediz ile ilgili olarak herhangi bir sorunun kendilerine iletilmesini söyledi. Dr. Armağan "Rutin antrenmanını gerçekleştiren futbolcu daha sonra evine gitti. Antrenman sırasında herhangi bir rahatsızlık belirtisi göstermedi. Böyle bir durum olduğunda futbolcuyu kesinlikle riske etmeyiz. Ancak dediğim gibi antrenmanda arkadaşlarına ayak uydurabiliyordu. Hiçbir aksaklık belirtisi göstermedi" dedi.

İŞTE OTOPSİ SONUCU

Eskişehirspor futbolcularından 26 yaşındaki Ediz Bahtiyaroğlu evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Genç oyuncunun savcı gözetiminde yapılan ön otopsisi sonucunda kalp krizinden öldüğü anlaşıldı ve herhangi bir ilaç kullanmadığı belirlendi.

Türk futbol ailesi Eskişehir'den gelen haberle yıkıldı. 26 yaşındaki savunma oyuncusu Ediz Bahtiyaroğlu geç saatlerde evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Ediz Bahtiyaroğlu’nun cenazesi bugün ikindi namazı sonrasında Bursa Devrengeç Camii’den kaldırılacak.

Türk futbol ailesi dün gece Eskişehir'den gelen haberle yıkıldı. Eskişehirspor'un 26 yaşındaki savunma oyuncusu Ediz Bahtiyaroğlu geç saatlerde evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Savunma oyuncusunun vefatı şehirde kısa sürede duyuldu. Başta yöneticiler, teknik direktör Ersun Yanal, futbolcu arkadaşları ve taraftarlar olmak üzere bir çok kişi Ediz'in Batıkent'teki evine akın etti.

Sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen Ediz'in hayata tutunamadığı ifade edildi. Bosna Hersek asıllı oyuncu daha önce Ankaraspor, Ankaragücü ve Bucaspor formaları giymiş, geride bıraktığımız sezonun devre arasında Eskişehirspor'a transfer olmuştu.

OTOPSİ YAPILDI

Bahtiyaroğlu’na Cumhuriyet savcısı gözetiminde otopsi yapıldı. Savcılık yetkilileri, genç yaşta yaşamını yitiren futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu’na Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morgunda klasik otopsi yapıldığını söyledi. Yetkililer, genç futbolcunun kalp krizi sonucunda yaşamını yitirmiş olduğunun gözlendiğini, herhangi bir ilaç alımıyla ilgili bulguların görülmediğini belirtti.

Cumhuriyet savcılığı yetkilileri otopside Ediz’de alınan bir parçanın Adli Tıp Kurumu’na gönderileceğini, tahlil sonucunun ise 1 ay içerisinde kendilerine ulaşacağını söyledi.

Otopsi ardından Ediz Bahtiyaroğlu’nun cenazesini yakınları teslim aldı. Ediz’in cenazesi Tepebaşı Belediyesi’ne ait cenaze aracına konularak çevre yolu üzerindeki Eskişehirspor Tesisleri’ne götürüldü. Burada yapılan törene Vali Vekili Aydın Tetikoğlu, Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral Şaban Umut, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Ediz’in babası İsmail Bahtiyaroğlu, ağabeyi Engin Bahtiyaroğlu, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Teknik Direktör Ersun Yanal, yöneticiler, futbolcular ve taraftarlar katıldı. Kulüp Başkanı Halil Ünal ile Eskişehirspor Takım Kaptanı Servet Çetin birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Ediz’in Türk Bayrağı, Eskişehirspor Bayrağı ile formasının üzerine konulduğu tabutunun önünde cenaze namazı kılındı. Törende de yöneticiler, teknik kadro ile futbolcular gözyaşına boğuldu.

Ediz’in cenazesi törenin ardından toprağa verilmek üzere Bursa’ya götürüldü. Ediz için Bursa Ulu Camii’nde ikindi namazı ardından cenaze töreni düzenlenecek.

ESKİŞEHİR'DE TÖREN YAPILDI

Ediz'in cenazesi Tepebaşı Belediyesi'ne ait cenaze aracına konularak çevre yolu üzerindeki Eskişehirspor Tesisleri'ne götürüldü. Burada yapılan törene Vali Vekili Aydın Tetikoğlu, Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral Şaban Umut, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Ediz'in babası İsmail Bahtiyaroğlu, ağabeyi Engin Bahtiyaroğlu, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, teknik direktör Ersun Yanal, yöneticiler, futbolcular ve taraftarlar katıldı. Kulüp Başkanı Halil Ünal ile Eskişehirspor Takım Kaptanı Servet Çetin birer konuşma yaptı.

TARAFTARLAR'DAN EDİZ İÇİN PANKART

Eskişehirspor takımının taraftarları, kulübün tesislerinde düzenlenen törene akın ederken, 26 yaşındaki futbolcu için pankart astı.

Es-Es transferlerin hazırladığı "Transferin son gününde ES ES'ten Cennet'e" yazılı pankart, görenleri duygulandırdı.

Konuşmaların ardından Ediz'in Türk Bayrağı, Eskişehirspor Bayrağı ile formasının üzerine konulduğu tabutunun önünde cenaze namazı kılındı. Törende de yöneticiler, teknik kadro ile futbolcular gözyaşına boğuldu.

Ediz'in cenazesi, törenin ardından toprağa verilmek üzere Bursa'ya götürüldü. Ediz için Bursa Ulu Camii'nde ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlenecek.

NE ALKOLÜ NE DE SİGARASI VARDI

Eskişehirspor Kulübü'nün doktoru Mehmet Ali Armağan ise yaptığı açıklamada; "Evinde vefat eden 26 yaşındaki bir futbolcu. Ne ağır bir antrenman yaptı ne de başka bir şey. Ediz'in ne alkolü ne de sigarası vardı." dedi. 

Eskişehirspor’un resmi internet sitesinden Ediz’in yaşamını yitirdiği ifade edilirken, "Ediz’i kaybettik. Futbolcumuz Ediz Bahtiyaroğlu’nu bu gece geçirdiği rahatsızlık sonucu kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm futbol camiasına başsağlığı dileriz. Konuyla ilgili detaylı bilgiler gün içinde verilecektir" denildi.

Eskişehirspor Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz, Ediz’in cenazesinin hastane morguna kaldırıldığını, kesin ölüm nedeniyle ilgili bilginin sağlık kurulu tarafından verileceğini söyledi. Ölüm haberine gece saat 01.30’da aldığını ifade eden Şahbaz, büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirtti.

Son olarak Ankaragücü’nde forma giyen Ediz, Eskişehirspor ile geçen sezon 2.5 yılığına sözleşme imzalamıştı. Futbola Bursaspor’da başlayan Ediz Bahtiyaroğlu, Ankaraspor, Bucaspor ve Ankaragücü takımlarında forma giymişti.

NECATİ ATEŞ, EDİZ’İN FORMASINI GİYMİŞTİ

Galatasaray’dan Eskişehirspor’a transfer edilen Necati Ateş de antrenman öncesinde Ediz’in 2 numaralı formasını giyerek basın toplantısına katılmış ardından da tesislerde taraftarları selamlamıştı. Necati Ateş’in de Ediz’in ölümüne çok üzüldüğü kaydedildi.


ESKİŞEHİRSPOR’UN MİLLİ KALECİSİ SİNAN DA GENÇ YAŞTA ÖLMÜŞTÜ

Eskişehirspor’un milli kalecisi Sinan Alağaç’da 24 Kasım 1985 tarihinde takım arkadaşları ile Bolu Abant’ta kamp yaparken kalp krizi geçirmiş ve 25 yaşındayken yaşamını yitirmişti.

KARİYERİ

Futbola Bursaspor altyapısında başlayan Ediz 17 yaşına kadar Bursaspor'un PAF takımında forma giydi. Takımın küme düşmesinin ardından Ankaraspor'a transfer olan Ediz, Samet Aybaba'nın katkısıyla Ankaraspor A Takımı ile ilk maçını Intertoto Kupası'nda oynadı. Turkcell Süper Lig'deki ilk maçına 4 Ağustos 2006'da Galatasaray karşısında çıktı. 30 Eylül 2006'da ilk 11'de çıktığı Sivasspor maçıyla takımın kadrosunun değişmezleri arasına girdi.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Türkiye 21 Yaş Altı Millî Futbol Takımı'yla 15 Kasım 2006'da ilk kez Danimarka karşısında forma giymiştir. Türkiye 21 Yaş Altı Millî Futbol Takımı'yla toplamda 11 kez millî olup 1 gol atmıştır. 

TARAFTARLAR EVİNE AKIN ETTİ

Ediz Bahtiyaroğlu'nun ölüm haberini alan Eskişehir Kulubü Başkanı Halil Ünal, Teknik Direktör Ersun Yanal, futbolcular ve çok sayıda taraftar, futbolcunun Batıkent Mahallesi Aytekin Sokak'taki evine akın etti.

Bosna-Hersek asıllı 26 yaşındaki Bahtiyaroğlu, Ankaraspor, Ankaragücü ve Bucaspor formaları giydi. Bahtiyaroğlu, geçen sezonun devre arasında Eskişehirspor'a transfer olmuştu.

ÖLMEDEN BİRKAÇ SAAT ÖNCE

Ediz Bahtiyaroğlu, ölmeden bir kaç saat önce futbolcu Necati Ateş'e böyle bir twit atmıştı.

İLK TEPKİLER

Geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu, Türk futbolunu yasa boğdu.

Türkiye Futbol Federasyonu başta olmak üzere birçok kulüp 26 yaşındaki futbolcu için taziye mesajı yayımladı.

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu'nun vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

TFF'den yapılan açıklamada, “Ediz Bahtiyaroğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine, Eskişehirspor'a ve futbol camiasına başsağlığı dileriz” denildi.

Eskişehirsporlu milli futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu (26), Eskişehir'deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

ESKİŞEHİRSPOR

Futbolcumuz Ediz Bahtiyaroğlu'nu bu gece geçirdiği rahatsızlık sonucu kaybettik. Kendisine Allah'dan rahmet, ailesine ve tüm futbol camiasına başsağlığı dileriz.

FENERBAHÇE

Eskişehirspor’un genç futbolcusu Ediz Bahtiyaroğlu’nun, geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat ettiğini öğrendik.

Genç bir futbolcuyu kaybetmenin derin acısını yaşarken, Ediz’e Yüce Allah’tan rahmet; ailesi, sevenleri, Eskişehirspor Camiası ve Türk Spor Ailesi’ne başsağlığı dileriz.

Mekanın cennet olsun Ediz Bahtiyaroğlu

GALATASARAY

Eskişehirspor'un genç futbolcusu Ediz Bahtiyaroğlu'nun, geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ediz Bahtiyaroğlu'na Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Eskişehir Spor Kulübü'ne ve tüm spor camiasına başsağlığı dileriz.

BEŞİKTAŞ

Eskişehirspor forması giyen genç oyuncu Ediz Bahtiyaroğlu'nun ani ölümünü üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Geçirdiği kalp krizi sonucu 26 yaşında hayata veda eden Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine, Eskişehirspor camiasına ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

TRABZONSPOR

Eskişehirsporlu 26 yaşındaki milli futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu'nun, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Ediz Bahtiyaroğlu'na Yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve futbol camiasına başsağlığı dileriz.

BURSASPOR

Altyapımızda yetişen Ediz Bahtiyaroğlu'nun vefat haberini üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız.

Altyapımızda yetişerek Türk Futboluna kazandırdığımız Ediz Bahtiyaroğlu'nun geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumduğunu üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız.

Merhum Ediz Bahtiyaroğlu'na Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve Türk futbol camiasına başsağlığı dileriz.

Bursaspor Kulübü

GENÇLERBİRLİĞİ

Eskişehirspor’un milli futbolcusu Ediz Bahtiyaroğlu (26), evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Bursaspor altyapısında futbola başlayan Ediz Bahtiyaroğlu, Ankaraspor Keçiörengücü, MKE Ankaragücü, Bucaspor ve son olarak Eskişehirspor formaları altında sahalarda görev yapıyordu.

Ediz Bahtiyaroğlu'na Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve Eskişehirspor ile futbol camiasına başsağlığı dileriz.

ORDUSPOR

Eskişehirspor'un başarılı oyuncusu Ediz Bahtiyaroğlu hayatını kaybetti.

Eskişehirspor'un başarılı oyuncusu Ediz Bahtiyaroğlu'nun geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybettiğini üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız. Eskişehirspor camiasını ve taraftarlarını derinden üzen bu kayıp bizleri de üzmüştür.

Genç futbolcuya Allahtan rahmet diler; kederli ailesine, Eskişehirspor Kulübü, camiası ve taraftarlarına başsağlığı dileklerimizi iletiriz.

Orduspor Kulübü

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR

Eskişehirspor'un futbolcusu Ediz Bahtiyaroğlu'nun vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ediz Bahtiyaoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine, Eskişehirspor'a ve futbol camiasına başsağlığı diliyoruz.

MERSİN İDMANYURDU

Ediz Bahtiyaroğlu kardeşimizin gece geç saatlerde hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ediz Bahtiyaroğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve Eskişehirspor camiasına başsağlığı dileriz. 

ANKARASPOR 

Ankaraspor altyapısı ve bir dönem Ankaraspor A takımının da formasını giyen Ediz Bahtiyaroğlu’nu kaybettik. 

Ankaraspor’un altyapısı ve 2004-2010 sezonları arasında çeşitli dönemlerde Ankaraspor A takımı formasını da giyen 26 yaşındaki genç oyuncu Ediz Bahtiyaroğlu’nun vefat haberini büyük bir üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız. 

Ankaraspor camiası olarak Eskişehir’deki evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitiren merhuma Allah’tan rahmet, ailesine sabır, yakınlarına, Eskişehirspor ve futbol camiasına başsağlığı diliyoruz.

Business News