HIDE
GRID_STYLE

OTORİTE VARSA ÖZGÜRLÜK YOKTUR!

SHOW_BLOG

İŞTE GÜNÜN SORULARINDAN BİRİ DAHA...

"Gözleri var görmezler kulakları var duymazlar..." Başbakan Erdoğan bu sözü sık sık medyaya çattığı zaman kullanır. Şimdi de &quo...


"Gözleri var görmezler kulakları var duymazlar..." Başbakan Erdoğan bu sözü sık sık medyaya çattığı zaman kullanır. Şimdi de "görme kardeşim" ifadesini sık kullanıyor. Bu ifade bir emir, medyaya bir talimat. Erdoğan'ın "görme kardeşim" dediği de şehit cenazeleri. Dediği de oldu... Dün 10 şehit daha verdik. Ancak ajansların kaydettiği 3 saniyelik görüntü 10 şehitten daha ağırdı. 3 erimiz Türk bayrağını askeri lojmandan indiriyordu. Bunun görüntüleri de Ulusal Kanal dışında hiçbir televizyon yayınla(ya)madı. Adil Hacıömeroğlu Ulusal Kanal'ın dünkü haberi ile medyayı karşılaştırdı. İşte o yazı



2 Eylül gecesi saat 22.00’den sonra Beytüşşebap’ta şiddetli çatışmaların olduğu yazılıp şehit sayısının da iki olduğu söylendi. İlerleyen saatlerde şehit sayısının daha çok olabileceği bildirildi. Sosyal medya PKK’nın Şemdinli’den sonra Beytüşşebap’ı bastığının iletileriyle çalkalanırken tv ekranlarında ne bir haber ne de bir alt yazı. Ülkenin bir tarafı kan ağlarken şehitlerin kanları gecenin karanlığında vatan toprağına akarken hemen hemen tüm tv kanallarında derin futbol tartışmaları var.

Gecenin ilerleyen saatlerinde gazetelerin internet sayfalarına bakıyorum. Nafile…
Sabahleyin uyandığımda televizyonlarda alt yazıyla şehit sayısı bildiriliyordu. Ne yazık ki gün boyu Suriye’deki kışkırtmaların, 4+4+4’ün önüne geçemedi şehitlerimizin haberi.
On şehidimizin haberini duyar duymaz yüreğim yandı, gözlerim yaşardı, acının düştüğü ocakların neler yaşadığını duyumsadım. Yoksul evleri yine alevler içindeydi. Ülke soyguncuları dizginsiz bir görgüsüzlükle su gibi para harcarken yoksula da “Vatan sağ olsun!” demek düşüyor. Ne doğarken ne de ölürken eşitiz. Yazgı doğumda yakalıyor yoksulu. Yaşamın baharında koparıp alıyor taptaze fidanları ölüm.

Devlet yöneticilerinin basmakalıp başsağlığı dileklerini dinlemiyorum bile. Terörün ne olduğunu kavrayamayan, kendi ülkesi kan ağlarken komşu ülkeleri kan ağlatan siyasetçinin Beytüşşebap’ta toprağa düşen şehitleri anlaması olanaklı mı?

Ne rastlantıdır ki ülkemize ne zaman üst düzey bir ABD’li yetkili gelse o gece bir baskın yiyoruz PKK’dan. Bu kez de öyle oldu. CIA Başkanı çuvalcı paşa ülkemizi ziyaret edip tam da terörü konuşacakken Beytüşşebap’a PKK’nın namluları çevriliyor. Unuttuğumuz, gündelik olayların gölgesinde kalan terör kanlı yüzünü gösterip anımsatıyor varlığını. Ülke yöneticileri uyurken PKK dürtüp uyandırıyor çaresiz siyasetçiyi; ancak uyanacağa benzemiyor gaflet uykusunun derinliğinde düş sokaklarında gezenler.

Akşam oturmuşum, haberleri izliyorum televizyonlarda. Beytüşşebap neredeyse yok haber bültenlerinde. Suriye’de geçen Ağustos’ta kaç kişinin ölüğünün hesabı var ilk sırada. Ulusal Kanal’ı açıyorum, o da ne? Beytüşşebap’taki askeri lojmanların balkonundaki Türk Bayrağı askerlerce indirilmekte. Nedeni ise oradan geçmekte olan teröristin cenazesi. Bölücü örgüt yakınları tahrik olmasın diye indiriliyor balkondaki bayrak. Habur’da da öyle olmamış mıydı, duvardaki bayrağımız indirilmemiş miydi? Şaşkınlık içindeyim. Daha birkaç saat önce on vatan evladı bayrağımız için şehit olmamış mıydı? Bayrağımız dalgalansın diye yüzlerce Mehmet’i teröre kurban vermedik mi? Ülkeyi yönetenler Habur’da bayrağı indirip teröristi hoş görürse…

Bayrağın balkondan indirilişini güdümlü medyanın görmezden gelmesi olağan. Siz kimin medyasısınız, kime hizmet ediyorsunuz? Yoksa bunun haber değeri yok mu beyler?
Teröristle müzakere edip TSK ile mücadele eden bir iktidarın ülkemizi getirdiği durum bu. Daha fazla yoruma gerek var mı?