HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Bahreyn’de bütün gösteriler yasaklandı!

Bahreyn hükümeti, özgürlüklerin kötüye kullanıldığını öne sürerek her türlü gösteriyi yasakladı. Bahreyn hükümeti, polisin dün hüküme...


Bahreyn hükümeti, özgürlüklerin kötüye kullanıldığını öne sürerek her türlü gösteriyi yasakladı.
Bahreyn hükümeti, polisin dün hükümet karşıtı gösterilere saldırmasının ardından, bugün yaptığı bir açıklamada, “ifade özgürlüğünün” istismar edildiğini bahane ederek bütün gösteri ve yürüyüşleri yasakladığını açıkladı.
Russia Today’in haberine göre, İçişleri Bakanı Şeyh Reşid el Halife, “mitingler ve toplantılar yasadışı kabul edilecek ve bu tür eylemlere katılanlar ya da eylem çağırısında bulunanlar için yasal işlemler başlatılacak” diye konuştu.
Bakan yaptığı açıklamada, konuşma ve ifade özgürlüğü hakkının “istismarının” artık kabul edilemeyeceğini söylerken, gösteriler üzerindeki yasağın ancak "güvenlik ve istikrarın ulusal birliği sağlamak için yeterli olması durumunda” kaldırılacağını belirtti.
Dün hükümet karşıtı göstericilerin, Bahreyn’in başkenti Manama’da düzenledikleri eyleme polis biber gazı ve plastik mermilerle saldırmıştı. Kral Hamad’ı protesto eden eylemcilerin, siyasi tutukluların bırakılması için sokaklar döküldüğü belirtilmişti.
Kral Hamad, 2011 yılında üç ay olağanüstü hal ilan etmiş ve bu süreçte de bütün gösteriler yasaklanmıştı.

Business News