HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Kemal Türkler'in katilleri serbest bırakıldı, kızına soruşturma açıldı!

AKP ve MHP işbirliği ile ülkücü katillerin serbest bırakılmasına tepki gösteren Kemal Türkler’in kızı Nilgün Soydan hakkında soruşturma...


AKP ve MHP işbirliği ile ülkücü katillerin serbest bırakılmasına tepki gösteren Kemal Türkler’in kızı Nilgün Soydan hakkında soruşturma açıldı.
32 yıl önce yapılan bir silahlı saldırıyla katledilen DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler’in kızı Nilgün Soydan, babasının mezarı başında yaptığı konuşma dolayısıyla adliyede ifade verdi.
“Katillerin salınmasının arından gelen soruşturma ilginç”
AKP ve MHP’nin işbirliği sonucunda Kemal Türkler’in katillerinin serbest bırakılmasına tepki gösteren Nilgün Soydan hakkında soruşturma açıldı.
Türkler’in katledilmesine ilişkin davada yargılanan isimlerden olan MHP Milletvekili Celal Adan’a "hakaret" ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Soydan, katillerin serbest bırakılmasının ardından gelen soruşturmaya tepki gösterdi.
Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız Soydan, bu sözleri ilk kez söylemediğini ve MHP’li Adan’ın ismini ilk kez telaffuz etmediğini belirtirken, katillerin salıverilmesinin hemen ardından gelen bu soruşturmanın ilginç olduğunu, yoksa bu isimlerin hakkında şikâyetçi olmasında şaşılacak bir şey olmadığını dile getirdi.
Bu isimlerin hepsinin Türkler cinayeti dosyalarında adının geçtiğini vurgulayan Soydan, "katiller serbest bırakıldı, şimdi de soruşturma açıldı" dedi.
Soydan neler söylemişti?
DİSK Kurucu Genel Başkanı ve Türkiye Maden İş Sendikası Genel Başkan Kemal Türkler'in 32. ölüm yıldönümünde mezarı başında yapılan anmada konuşan Soydan şu ifadeleri kullanmıştı:
“Canım babacığım her yıl sana kötü bir haber getiriyorum. Bu yıl katillerinin serbest bırakıldığı haberini getiriyorum. Utanması gerekenler kenarda bekliyor. Zaman içinde bana utanmadan ‘biz cezamızı çektik artık bizim adımızı kullanmayın’ diyen katiller var. Abdülsamet Karakuş ve Aydın Eryılmaz, Sıkıyönetim Mahkemeleri zamanında yargılanmışlar ve Kemal Türkler cinayetinden ceza almışlardır. Yılma Durak, Alparslan Türkeş ve şu anda MHP milletvekili olan Celal Adan da aynı davada yargılanmışlardır. Şu anda Meclis’te olup kendi katillerinin kurtarılması için çok büyük çaba sarfetmiştir.”

Business News