HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Törenlere ‘ilkler’ damga vurdu

Hayrünnisa Gül ilk kez ‘first lady’ olarak AKM’deki töreni şeref locasından izledi. Emine Erdoğan ilk kez 29 Ekim resepsiy...





Hayrünnisa Gül ilk kez ‘first lady’ olarak AKM’deki töreni şeref locasından izledi. Emine Erdoğan ilk kez 29 Ekim resepsiyonuna katıldı. Komutanlar Gül seçildikten sonra ilk kez Çankaya Köşkü’nde bir resepsiyona eşleriyle gitti. İlk kez BDP’li yöneticilerle TSK’nın komuta kademesi bir davette buluştu.

ANKARA - Ulus’ta 1. Meclis önünde Valilik tarafından yasaklanan alternatif kutlamada polis müdahelesi nedeniyle gergin anların yaşandığı sırada devlet erkanı AKM’deki törende buluştu.

AKM’deki tören de “ilk”lere sahne oldu. Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le birlikte eşi Hayrünnisa Gül de ilk kez katıldı. Bakanlar Kurulu’nun bazı üyeleri de şeref locasında töreni eşleriyle birlikte ilk kez izledi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek eşleriyle protokol tribününde eşlerinin yanında yer aldı. 

TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, yüksek yargı organlarının başkanlarının yanısıra kuvvet komutanları da şeref locasında protokol sıralamasına uygun oturdu. Törene yabancı misyon şefleri ile subay, astsubaylar ve vatandaşlar da katıldı.

Bahçeli katıldı

AKM’deki törenin ardından gözler akşam Çankaya Köşkü’nde verilen Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna çevrildi. Bu resepsiyonda da birçok ilk yaşandı. Resepsiyona ilk kez siyasiler ve askerler eşleriyle birlikte geldi. Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da ilk kez Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılan isimlerden biriydi.

Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından askerler resepsiyona eşleriyle birlikte katılmıyordu. İlk kez bu yıl komuta kademesi davete eşleriyle katıldı.

Resepsiyona katılan tek muhalefet lideri ise Devlet Bahçeli’ydi. CHP lideri Kılıçdaroğlu daha önce açıkladığı gibi resepsiyona katılmadı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da cezaevlerinde süren açlık grevlerini gerekçe göstererek Çankaya Köşkü’ne gitmedi. Ancak Ahmet Türk, Sırrı Sakık, Hasip Kaplan gibi BDP’nin önemli isimleri partilerini temsil etti. Bu da bir başka ilkin yaşanmasına neden oldu. TSK’nın komuta kademesi ile BDP’liler ilk kez aynı davette buluşmuş oldu.

Mutluyuz gururluyuz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resepsiyonda gazetecilerin sorularılarını yanıtlarken “Bazı resimler çok anlamlıdır, bugünkü resim de öyle bir resimdir. Geçmişte üzücü şeyler yaşandı, umarım artık yaşanmaz. Bunlar geçmişte kaldı bugün mutluyuz, gururluyuz” dedi.

55 yaşındaki Cadillac’a bindi

Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ile birlikte, tören geçişine katılan birlikleri 55 yaşındaki üstü açık otomobilde ayakta durarak denetledi ve vatandaşları selamladı. Sözkonusu araç, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar döneminde Çankaya Köşkü’ne alındı. ABD’den getirilen 1957 model Cadillac marka araç, Cumhuriyet Bayramı öncesinde bakım ve onarımdan geçirildikten sonra dün törende artık gelenekselleşen görevini yerine getirdi.

Cadillac’la halkı selamladı

Cumhurbaşkanı Gül, eşi Harünnisa Gül ile birlikte gittiği AKM’deki törende, vatandaşları 55 yıllık bir üstü açık Cadillac’la selamladı. Gül’e bu sırada Genelkurmay Başkanı Necdet Özel eşlik etti. Araca atlı polisler ve törene ilk kez katılan Cumhurbaşkanlığı motorize timleri eskortluk yaptı. Genelkurmay Başkanı ve diğer komutanlar akşam Çankaya Köşkü’nde verilen 29 Ekim resepsiyonuna da Gül Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk kez eşleriyle gitti.

Business News