HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Barış ve çözüm talebi TBMM'de

Halkevleri, ÖDP, EMEP, ESP, EHP, Sosyalist Parti ve EDP genel başkanları, TBMM’de HDK Divan Kurulu üyeleri Ertuğrul Kürkçü ve Levent Tüze...

Halkevleri, ÖDP, EMEP, ESP, EHP, Sosyalist Parti ve EDP genel başkanları, TBMM’de HDK Divan Kurulu üyeleri Ertuğrul Kürkçü ve Levent Tüzel ile bir araya geldi ve açlık grevlerindeki mahpusların talepleri için adım atılması çağrısını yineledi 

HDK Divan Kurulu üyeleri ve milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Levent Tüzel açlık grevlerinde 57. gününde olan mahpusların taleplerine destek vermek ve çözüm için gerekli adımların atılmasını istemek amacıyla sol parti ve örgütlerin temsilcileri ile mecliste bir araya geldi. Basın toplantısına Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin Çetinkaya, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, EHP Genel Başkanı Sibel Uzun, Sosyalist Parti Genel Başkanı Mustafa Kahya, EDP Genel Başkanı Ferdan Ergut ve SDP PM üyesi Rahmican Gür katıldı. 

Basın toplantısında konuşan Ertuğrul Kürkçü, açlık grevlerinin 57. gününde yaşamsal sorunların ve ölümlerin yaşanabileceğine dikkat çekti. Kürkçü, gerekli önlemlerin alınmaması, mahpuslarla diyalog yolunun bulunmaması ve demokratik taleplerin karşılanmaması durumunda ölümlerin kaçınılmaz olacağını dile getirdi. 

Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını “tahrik edici” olarak nitelendiren Kürkçü, saldırgan tutumun gerek hapishaneleri gerekse Türkiye’yi hızla gerginliğe sürüklediğinin altını çizdi. Hükümetin isteksiz ve kararsızlığının, açlık grevcilerinin kararlılığını sınadığını belirten Kürkçü, “Grevdeki tutsakların taleplerine karşı duyarsızlığın sürmesi AKP iktidarının altından kalkamayacağı sonuçlar doğuracak, yaşamlar ölümlerin, sakatlıkların ve politik gerilimlerin sorumlusu siyasal iktidar olacaktır. Bizler, haklı ve meşru talepler için açlık grevine giren insanların attığı çığlık karşısında akıl ve vicdan sahibi hiç kimsenin sessiz kalamayacağına inanıyoruz” dedi. Kürkçü, demokratik çözüm için herkesi hızla adım atmaya davet etti. 



Kürkçü’nün ardından söz alan Levent Tüzel de ziyaretlerine gittiği mahpusların durumlarının kritik olduğunu, kan akmasının önlenmesi gerektiğini ifade etti. Barış için tek yolun Öcalan ile yeniden müzakereye başlanması olduğunu kaydeden Tüzel, İstanbul Güngören ve Bağcılar’da açlık grevi yapan annelerin de “Çocuklarımız ölmesin diye bütün annelerin sürece seyirci kalmamaları” mesajını iletti. 

Heyet daha sonra BDP grubunu ziyaret etti ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, BDP milletvekilleri Sırrı Sakık ve İbrahim Binici ile DTK Eş Başkanı Ahmet Türk görüştü. 

Sendika.Org/ Ankara 

Business News