HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

DTCF çatışmalar nedeniyle bir hafta süreyle tatil edildi

Ankara DTCF’de bu sabah faşistlerin okula toplu giriş yapan solcu öğrencilere saldırması sonrası çıkan çatışmalar nedeniyle DTCF bir ha...


Ankara DTCF’de bu sabah faşistlerin okula toplu giriş yapan solcu öğrencilere saldırması sonrası çıkan çatışmalar nedeniyle DTCF bir hafta süreyle tatil edildi.
Güncelleme 15:35
Öğrenciler toplu çıkış yaparak Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yaptılar.

Güncelleme 13:45
Çatışmalar üzerine DTCF bir hafta süreyle tatil edildi.
Okul yönetiminin konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:
"30 Kasım 2012 tarihinde çıkan öğrenci olayları nedeniyle Fakültemiz 30 Kasım 2012 günü 13:00'ten itibaren, 07 Aralık 2012 Cuma günü mesai bitimine kadar tatil edilmiştir. 30 Kasım 2012 günü öğleden sonra yapılacak olan ara sınavlar ilan edilecek ileriki bir tarihte yapılacaktır."

Güncelleme 13:22
Çatışmaların sürmesi üzerine çevik kuvvet polisi okula girerek faşistleri çembere aldı.
DTCF öğrencisi olmayan 30-40 kişilik faşist grup okulun arka tarafındaki girişinde bekliyor. Polis dışarıdan gelen gruba herhangi bir müdahalede bulunmuyor.

Güncelleme 12:34
Çatışmalar devam ediyor. İki öğrenci yaralandı. Yaralılardan birisi satırla eline darbe alırken diğeri faşistlerin attığı soda sonucu başından yaralandı.
Faşistler torbalarla okula getirdikleri satırları göstererek solcuları tehdit ediyor. Okul içerisinde bulunan polis amirlerinin satır taşıyan faşistleri görmezden gelmesi dikkat çekiyor.
Okul dışında çevik kuvvet polisi hazır bekletiliyor.

Güncelleme 11:50
Faşistler dün saldırdıkları orta bahçedeki çardağa tekrar saldırdı. Solcu öğrencilerin bulunduğu çardaktaki camlar kırılırken faşistler bahçe dışına püskürtüldü. Çatışma devam ediyor.

Dün faşistlerle sol görüşlü öğrenciler arasında çatışma yaşanan Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde, bu sabah okula toplu olarak giriş yapmak isteyen solcular faşistlerin saldırısına uğradı.
Saat 8.45’te giriş kapısına yönelen öğrencilere, daha önce okula girmiş olan faşistler taş ve soda şişeleriyle saldırdı. Faşistlerin saldırılarının püskürttükten sonra içeri girmek isteyen solcular bu kez özel güvenlik görevlinin engellemesiyle karşılaştı. Kısa süren arbedenin ardından solcular okula girdi.
Dün saat 16.00 civarı Fakülte’nin orta bahçesinde bulunan çardağa faşistlerin taş atması sonrası başlayan çatışmalar yaklaşık 45 dakika sürmüş ve sonrasında solcu öğrenciler okuldan toplu çıkış yapmıştı.
(soL - Haber Merkezi)

Business News