HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

'Evet onu biz öldürdük'

İsrail 1988 yılında Tunus'ta düzenlediği bir baskın Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (PLO) o zamanki iki numarası olan Abu Jihad'...

İsrail 1988 yılında Tunus'ta düzenlediği bir baskın Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (PLO) o zamanki iki numarası olan Abu Jihad'ı öldürdüğünü itiraf etti. İsrail'de yayın yapan Yediot Aharonot gazetesinde yer alan haberde operasyonun Mossad tarafından planlanıp Sayaret Matkal elit birlikleri tarafından gerçekleştirildiği açıklandı. Asıl adı Khalil al-Wazir olan Abu Jihad 16 Nisan 1988 günü öldürülmüştü. Operasyonu düzenleyen kişinin adını Nahum Lev olarak veren gazete, 2000 yılında hayatını kaybeden yetkilinin bu itirafı daha önce bir röportajda söylediğini fakat hiç bir zaman halka açıklanmadığını belirtti. Lev 2000 yılındaki röportajında Abu Jihad hakkında şu cümleleri kullanıyor "Onun hakkında her türlü bilgiyi okumuştum. O tam bir caniydi ve sivillere yaptıkları kabul edilemezdi. onu gözümü kırpmadan vurdum.' Gazete haberinde operasyonun detaylarını da vererek, 26 elit komandonun Jihad'ın eviin 500 metre uzağında bir arabada harekata geldiğini söylüyor. Lev ve kadın kılığına giren başka bir komando, Abu Jihad'ın evinde bulunan kişisel korumalarını teker teker öldürüp içeri sızıyorlar. Jihad'ın odasına giren komandolar karısını incitmemeye dikkat ederek elinde bir silah olan adamı vuruyor ve operasyonu tamamlıyor.

İsrail ve ilgili ülkelerde bomba etkisi yaratan bu haber, Yediot Aharonot gazetesi ve İsrail ordusunun yoğun görüşmeleri sonucunda bazı yerleri sansürlenerek yayına verilebilmiş.

Business News