HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

KESK: AKP KARANLIĞI TMMOB’U KARARTAMAYACAK!

AKP KARANLIĞI TMMOB‘U KARARTAMAYACAK! AKP hükümeti bugüne kadar inşa ettiği düzeninde kendine karşı muhalefet eden kesimleri sindirme...


AKP KARANLIĞI TMMOB‘U KARARTAMAYACAK!
AKP hükümeti bugüne kadar inşa ettiği düzeninde kendine karşı muhalefet eden kesimleri sindirme, baskı ve zorla yok etme yolunu tercih etmiş, emekten ve demokrasiden yana tüm kesimleri hedef tahtasına yerleştirmiştir.
Kendine muhalif sesleri kısmak için, itibarsızlaştırma,  parçalama, güçsüzleştirme ve etkisizleştirmeye yönelik çabalar, şüphesiz bugüne kadar AKP hükümetinin en bilindik yöntemleri arasındadır. Şimdi aynı bilindik takiyelerle TMMOB‘u teslim almaya çalışmakta, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanunu‘nun değiştirilmesine yönelik bir yasa taslağını kapalı kapılar ardında hazırlamaktadır.
AKP hükümetinin kendi düzenini kurarken tüm sistemi ve kurumları yeniden dizayn etmede sürdürdüğü ısrar, dün Konfederasyonumuzu hedef alan "sahte sendika" yasasından sonra, bugün TMMOB yasası ile devam etmektedir. Türkiye‘nin en fazla üyeye sahip, emekten, bilimden, insandan ve çevreden yana kararlı duruşunu, AKP düzenine karşı mücadele kararlılığına taşımış olan TMMOB, hazırlanan yasa ile güçsüzleştirilmeye ve etkisizleştirilmeye çalışılmaktadır.
Sürdürdüğü "ileri demokrasi" örnekleriyle kendine karşı, kurduğu rant ve sömürü üzerinde yükselen gerici ve faşist düzene karşı en ufak bir sese bile tahammülü olmadığını bir kez daha kanıtlamış olan AKP hükümeti, bugüne kadar peş peşe çıkardığı KHK‘lar ve yeniden düzenlediği mevzuatlarla gücünü kıramadığı TMMOB‘u, bugün topyekun yeniden dizayn etmeye yönelik hazırladığı yasa ile teslim almaya çalışmaktadır.
Hiç şüphe yok ki, AKP hükümetinin tekelci otoriter bir yönetim anlayışı ile bugüne kadar emek örgütleri üzerinde sürdürdüğü operasyonlar nasıl ki sonuç vermediyse, bugün de sonuç vermeyecektir.
AKP hükümeti de şunu iyi bilmelidir, teslim alamadıkları ve asla teslim alamayacakları var!
Nasıl ki daha önce başta Konfederasyonumuz olmak üzere emek örgütleri bu saldırıları püskürttüyse, bugün de sürdürdüğümüz kararlı mücadele ve direniş bu çabaları sonuçsuz bırakacak, TMMOB AKP karanlığına teslim olmayacaktır!
KESK olarak, her tür zorbalığa karşı emeğin, özgürlüğün, kardeşliğin hakim olduğu yeni bir Türkiye mücadelesinde yan yana olmaktan onur duyduğumuz yol arkadaşımız TMMOB‘la dayanışmamızı sürdürecek, omuz omuza olmaya devam edeceğiz!
Yürütme Kurulu

Business News