HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

`USTA" YALAN SÖYLÜYOR (1)

Başbakan Erdoğan, Almanya’da cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili soruyu şöyle yanıtladı: “Şu anda bir kişi ölüm orucunda o da kontro...

Başbakan Erdoğan, Almanya’da cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili soruyu şöyle yanıtladı: “Şu anda bir kişi ölüm orucunda o da kontrol altında. Şu anda açlık grevi vesaire böyle bir şey yok. Bu da tamamen şovdur. 

Başbakan Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, çalışma yemeğinin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin “Açlık grevlerine giren insanların talepleri var. Türkiye’de bir halkın en tabii hakları gözardı edilmektedir. Şiddet dışında ne tür bir alternatifiniz var?” sorusu üzerine şunları söyledi:

BİR KİŞİ VAR: Türkiye’de açlık grevi veya ölüm orucu olayına bir açıklık getireyim. Şu anda Almanya’dan tüm dünyaya sesleniyorum. Bir defa Türkiye’de şu anda ölüm orucunda olan bir kişi var. Bu tabii ki cezaevlerindeki bizim tıbbi müdahaleleri kontrol altındadır.

ZİYAFET ÇEKİYORLAR: Ancak onlara ’ölün’ diyen siyasi parti veya bölücü terör örgütünün mensupları kendi aralarında kuzu kebap pişirip yemek suretiyle, bütün resimleriyle hepsi elimizdedir. Şu anda tarihlerini ve adresini de verebilirim, iyi ki yanımda bunları da getirdim. 17 Temmuz 2012’de milletvekilleri ve bölücü terör örgütünün bazı mensupları Mardin Kızıltepe’de Kasrı Kanco’da, isim de veriyorum, Ahmet Türk’ün verdiği ziyafette kuzu kebabını gayet güzel, şen şakrak bir şekilde götürdüler. Orada bunu yaparken öbür tarafta da kalkıp ’ölün’ diyorlar.

TAMAMEN ŞOV: Şu anda açlık grevi vesaire böyle bir şey yok. Bu da tamamen şovdur. Ben bakanımı bizzat cezaevine gönderdim, bunları gitti yerlerinde de izledi. Şu anda zaten yarıdan fazlası dilekçe vermek suretiyle bu işi de bırakmış vaziyetteler. Böyle bir şey de söz konusu değil.

MÜDAHALE: Kaldı ki açlık grevi vesaire bu tür şeylerin hepsi de diğer suçlarda zaman zaman olur ve burada da yine hastanelerimizin bütün personelleri oralarda kontrol altında tutarlar. Böyle bir sıkıntı olduğu anda da gerekli müdahaleyi kendilerine yapmak suretiyle bu tedavi sürecini sürdürürler.

NE TALEP EDİYORLAR: Bütün bunlar bir şeyi arzu etmenin yanında, neyi acaba talep ediyorlar diye baktığınız zaman, bölücü terör örgütünün bırakılmasını. Dünyanın hiçbir yerinde bu tür şovlarla hukuk itilmez, yok farz edilmez. Hukuk neyi gerektiriyorsa o, sahibine teslim edilir. Şu andaki süreçte bu şekilde devam etmektedir. Bizim meselemiz, AK Parti iktidarı olarak, Türkiye’de sadece Kürt kardeşlerimizin değil, 75 milyonun meselesidir. Ama siz bakın sadece bir etnik unsur adına konuşuyorsunuz. Ben adece bir etnik unsur adına konuşmuyorum. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı olarak 75 milyon adına konuşuyorum ve 75 milyonun da tamamını kucaklıyorum. Tamamının dertlerinin dermanı olmaya çalışıyoruz. Bizim farkımız bu.”

KÜRT VE ALEVİ GRUPLARDAN PROTESTO

Başkent Berlin’de Başbakan Erdoğan ile Alman lider Angela Merkel arasında görüşme devam ederken şehrin girişindeki meşhur Branderburg Kapısı’nın önünde de Kürt ve Alevi grupların eylemi vardı. ‘Erdoğan Alevilerin düşmanıdır’ yazılı pankartlar taşıyan gruba polis müdahale etmedi.

ADALET BAKANI SADULLAH ERGİN'İN AÇIKLAMALARI BAŞBAKANI YALANLIYOR

Cezaevlerindeki açlık grevleri

Adalet bakanı Ergin, cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili son durumun sorulması üzerine de ”Şu anda 66 ayrı cezaevinde 683 kişi olarak gözüküyor bizde” dedi.

Cezaevindeki eylemlerin hiçbirinin cezaevi koşullarına ilişkin olmadığını söyleyen Ergin, şunları kaydetti:

”Eylemler, cezaevindeki kötü koşullardan ya da yanlış uygulamalardan kaynaklı değildir. Tamamen siyaset alanında tartışılması gereken konulara ilişkindir. Bunlar içerisinde Türkiye zaten kendi yol haritasını belirlemiştir. Hükümetimizin politikaları, temel politika belgelerinde bunların bir kısmının karşılığı söz konusudur. Buna dair çalışmalarımız devam etmektedir. Ancak herkesin sorumluğunu yerine getirmesi gerekir. Sorumluluk noktasında olanların sorumsuz açıklamalarıyla bu süreci sabote etmemeleri, istismar etmemeleri önemli. İnsan hayatının söz konusu olduğu bir yerde, biz insanların burnunun kanamaması 
için önemli çaba sarf ediyoruz, ama başkalarının da kendi üzerine düşeni yapması gerekir. Bu eylemlerin sonlandırılmasını beklediğimi ifade ediyorum.”


Business News