HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Karabük’te Kürt öğrencilerin evleri basılıyor

Geçtiğimiz günlerde ülkücü bir grubun, Roboski katliamını anan Karabük Üniversitesi öğrencisi bir gruba karşı eylem düzenlemesinin ardı...


Geçtiğimiz günlerde ülkücü bir grubun, Roboski katliamını anan Karabük Üniversitesi öğrencisi bir gruba karşı eylem düzenlemesinin ardından iki gündür Kürt öğrencilere yönelik saldırıların yoğunlaştığı kaydediliyor. Ülkücü grup dün de bazı Kürt öğrencilerin evlerini bastı.
Karabük’te gerginlik tırmanıyor. İki gün önce Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan 200 kişilik bir grubun 100. Yıl Mahallesi’nde bulunan pazar yerinde Roboski katliamını anması üzerine bölgede toplanan ülkücü grup karşı eylem gerçekleştirmişti. Katliamı anma etkinliğine karşı “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atan grup, “Mayalandı umutlar, dirilecek bozkurtlar”, “Türk’e kefen biçenin ölümü korkunç olur” gibi sloganlar atarak 1003 no’lu caddede yürüyüş düzenlemişti.
Eyleme Alperen Ocakları üyeleri ile esnafın, bazı Karabük Üniversitesi öğrencilerinin ve Karabükspor taraftarlarının katıldığı kaydedildi. Konuyla ilgili yerel basına konuşan Karabük Alperen Ocakları İl Başkanı Dursun Kıraç şunları söylemişti:
“Devletimizin bölünmez bütünlüğü kırmızı beyaz, ay ve hilal Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağı asla değişmeyecek sembolümüzdür. Aksini hayal edenler bilsinler ki, onlara hayallerini dar ederiz. Bugün Türkiye’nin her yerinde ve burada Karabük Üniversitesi’nde okumak isteyen herkes benim sahip olduğum hakların tamamına sahiptir. Niyetleri farklı olanlar bilsinler ki, biz 6 asır dünyaya hükmetmiş, dağdaki kurdu evcilleştirmiş, bir ecdadın torunu olarak çakal eğitmesini iyi biliriz. Bu çakalların sırtlarını sıvazlayanlar bilsinler ki, Türk esir olmaz, devletsiz olmaz, bayraksız olmaz, ezansız olmaz ve hürriyetsiz olmaz”.
Saldırılar devam ediyor, Kürt öğrencilerin evleri basılıyor
Roboski katliamını değil, aradan geçen bir yılda katliamın sorumlularının açığa çıkartılmamasını protesto etmek üzere toplanan üniversite öğrencilerini hedef alan ülkücü grup, iki gündür kentte terör estirmeye devam ediyor. Dün bazı Kürt öğrencilere saldıran grubun, 4 Ocak’ta bir kez daha bir miting düzenleyeceği belirtiliyor.

Business News