HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Lice çatışma: BDP heyet gönderdi

TSK'nın Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçeleri ile Bingöl'ün Genç ilçesi arasındaki bölgede sabah saatlerinde başlattığı operasy...

TSK'nın Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçeleri ile Bingöl'ün Genç ilçesi arasındaki bölgede sabah saatlerinde başlattığı operasyon sonucu çıkan çatışmalar devam ederken, bölgeye çok sayıda ambulansın gittiği bildirildi. BDP Diyarbakır İl Örgütü üyeleri de, çatışma bölgesine gitmek için Lice'ye doğru yolla çıktı. 

Türk ordusunun Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçeleri ile Bingöl'ün Genç ilçesi arasında bulunan bölgede sabah saatlerinde başlattığı hava destekli operasyon sonucu başlayan çatışmaların devam ettiği bildirildi. 

Skorsky ve Kobra tipi helikopterler tarafından havadan askeri birliklere destek verilirken, çatışma bölgesine çok sayıda özel hareket timinin de indirildiği bildirildi. 

Lice ilçesinin Şenlik köyüne bağlı Akçapınar, Küçük Ziyaret, Büyük Ziyaret, Hambaz ve Taşlık mezralarının kırsalında yoğunlaşan operasyonda çatışmaların devam ettiği bölgeye çok sayıda ambulansın gittiği de gelen bilgiler arasında. 

Bu arada, Lice ilçesinin köylerinden ulaşan endişe verici bilgiler üzerine BDP Diyarbakır İl Örgütü bir heyet oluşturarak, çatışma bölgesine gitmek için Lice ilçesinde doğru yola çıktı. 

Business News