HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

'Bu nasıl intihar!'

KKTC’de askerlik yapan 20 yaşındaki Ertuğrul Dokuyucu’nun ailesine oğullarının intihar ettiği söylendi. Ancak baba Dokuyucu, “G-3 gibi ağ...

KKTC’de askerlik yapan 20 yaşındaki Ertuğrul Dokuyucu’nun ailesine oğullarının intihar ettiği söylendi. Ancak baba Dokuyucu, “G-3 gibi ağır bir tüfeği nasıl kafasının üstüne kaldırsın” diye isyan etti.

Lefkoşa Derboyu’nda Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 3. piyade taburu 10’uncu bölükte askerlik görevini er olarak sürdüren 8 aylık asker Ertuğrul Dokuyucu’nun (20) 4 Kasım tarihinde intihar ederek yaşamına son verdiği açıklandı. Ancak Ertuğrul’un ailesi oğullarının intihar etmeyip cinayete kurban gittiğini öne sürdü. Çünkü intihar ettiği iddia edilen Dokuyucu’nun çenesinden çıkan kurşun başından girmişti. G-3 tüfeği ile bir askerin kendisini kafasının üst tarafından vurmasının imkansız olduğunu söyleyen ve VATAN’a konuşan acılı baba Tayyip Dokuyucu, oğlunun öldürüldüğünü iddia etti:

‘Teğmeni ona takmış’

“İntihar ettiği iddia edilen tarihten sadece 1 hafta önce bizi ziyarete geldi. Birlikte çok mutlu birkaç gün geçirdikten sonra kendisini birliğine yolcu ettik. Ama bölüğündeki A.A. isimli asteğmen tarafından sürekli yakınıyordu. Bir akşam bölüğünden bizi aradığında, ’Asteğmen A.A., geceleri beni yatağımdan kaldırıyor. Ağaca, taşa tekmil verdiriyor. Yerde süründürüp başımı çiğniyor. Kucağıma ise el bombası dolduruyor. Bölükten tabura kadar götürmemi istiyor. Alıp götürüyorum, o da benim yanımda yürüyerek geliyor. Artık dayanamıyorum ’ demişti. Morgda oğlumun cansız bedenine baktığımda başının orta yerinde kurşun kalem kalınlığında bir delik vardı. Çenesinin altı ise paramparçaydı. Parçalanmış çene altından ot çıkardım. Morgda oğlumun resmini çekmek istedim. Ancak polis izin vermedi. Gömleğinin düğmelerini çözmek istedim. Ona da izin vermediler. Ama avukatımız oğlumun vücudunu görmüş. Oğlumun vücudunda da işkence izleri varmış.”

‘Başından vurmuşlar’

“İnsan vücuduna kurşun nasıl girer, nasıl çıkar. Bunu da herkes iyi bilir. Girdiği yerde sadece bir delik açar, çıktığı yeri ise parçalar. Bu şu oluyor: Birisi oğlumun kafasına silahı dayayıp ateş etmiştir. Kurşun da çeneden çıkmıştır. Siz bir baba olsanız inanır mısınız böyle bir intihara? G-3 silahı ile hem de. Delikanlı koskoca silahı başının üstünde tutacak ve kendini vuracak. Böyle bir intihar görüldü mü hiç?”

Özel’e mektup yazdı

Baba Dokuyucu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’e bir mektup yazarak oğlunun mezarının yeniden açılarak ikinci bir otopsi yapılması için yardım istedi.

Uğur Kantar da ‘disko’da ölmüştü

Girne ’de askerlik yaparken işlediği öne sürülen bir suç yüzünden 18 Temmuz 2011 ’de ‘disko’ olarak anılan disiplin koğuşunya atılan Er Uğur Kantar kısa süre sonra koma halinde hastaneye kaldırılmıştı. Kantar, tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak 12 Ekim 2011 ’de yaşamını yitirdi. Kantar ’ın işkenceyle öldürüldüğü ortaya çıkınca olaya karışan askerler askeri mahkemede yargılanmaya başladı. Bu ölüm birliklerdeki ‘disko’ların da mercek altına alınmasını sağladı. Ve 19 Aralık’ta da ‘disko’ uygulamasına son verilmesine ilişkin yasa teklifi TBMM’ye sunuldu.

Business News