HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Burada ne ise, Senegal'de de o!

Erdoğan, Senegal'de köle ticaretini simgeleyen heykelle karşılaşınca "Bunu Fransa'ya geri göndermek lazım" dedi. Er...


Erdoğan, Senegal'de köle ticaretini simgeleyen heykelle karşılaşınca "Bunu Fransa'ya geri göndermek lazım" dedi.
Erdoğan, Afrika seyahatinin son durağı Senegal’e geçti. Erdoğan, Senegal’e gelir gelmez Afrika’daki köle ticaretinin sembolü Goree Adası’nı ziyaret etti. Erdoğan, adada Fransa’nın gönderdiği köle ticaretini simgeleyen heykelciği görünce Senegalli yetkililere, “Bunu Fransa’ya geri göndermek lazım” dedi.
Köleler Evi müzesi UNESCO Dünya Mirasları listesinde
Hürriyet'in haberine göre, Erdoğan, bağımsızlığından sonra hükumet tarafından satın alınan ve müzeye dönüştürülen evlerde, Amerika’ya satılmadan önce tutulan kölelerin kaldığı odaları dolaştı. Yetkililerden, kölelerin Amerika’ya gönderilmeden önce 3-6 ay arasında bu evlerde tutuldukları bilgisini alan Erdoğan, kölelerin ayak ve boyunlarına takılan zincirleri inceledi.
İkinci "ucube" vakası
Erdoğan, müzede Fransa’nın gönderdiği köle ticaretini simgeleyen heykelciği görünce Senegalli yetkililere, “Bunu Fransa’ya geri göndermek lazım” dedi. Erdoğan’ın kaldırılmasını istediği heykelin bulunduğu Köleler Evi müzesi, UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alıyor. Başbakan Erdoğan, 8 Ocak 2011'de Kars'ta "İnsanlık Anıtı" heykeli için de "ucube" demiş ve heykel yıkılmıştı.
Erdoğan'ın "Fransa'ya geri göndermek lazım" dediği heykel:
18885354.jpg

Business News