HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

"Hilmioğlu'nun sağlığından Adalet Bakanlığı sorumludur!"

İzmir Tabib Odasından Hilmioğlu açıklaması; "Fatih Hilmioğlu'nun sağlığından Adalet Bakanlığı sorumludur!" Tutuklu olara...

İzmir Tabib Odasından Hilmioğlu açıklaması;
"Fatih Hilmioğlu'nun sağlığından Adalet Bakanlığı sorumludur!"

Tutuklu olarak yargılanmakta olan meslektaşımız ve hocamız Prof.Dr.Fatih HİLMİOĞLU uzun süredir yaşamsal hastalıklara karşı sağkalım savaşı vermektedir. Çeşitli kurumlarca oluşturulan sağlık raporlarıyla da belgelendiği gibi meslektaşımız ve hocamız Prof.Dr.Fatih Hilmioğlu’nun rahatsızlıkları tutukevi koşullarında izlenebilecek ve tedavi edilebilecek gibi değildir.

Tüm bu sorunlarının yanı sıra geçtiğimiz aylarda yaşamış olduğu evlat acısı sürecinde karşı karşıya kaldığı kabul edilemez yaklaşımlar maddi ve manevi kayıplarını derinleştirmiştir.

Meslektaşımız ve hocamız Prof.Dr.Fatih Hilmioğlu’nun uzunca süredir basında da yer alan yaşamsal rahatsızlıkları tutukevinde bir gün bile tutulmaması gereğini tüm açıklığıyla ortaya koymaktadır.

Bugünlerde İstanbul’da Avcılar Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavisinin bu hastane koşullarında sürdürüldüğü bilgisi edinilmiş bulunmaktadır. Meslektaşımız ve hocamız Prof.Dr.Fatih Hilmioğlu’nun sağlık sorunları tutukevinde tutulmasına engel olmasının yanı sıra üst düzeyde sağlık hizmeti verilen akademik kurumlarda tedavisini gerektirmektedir. Tutukluluk halinin devamı bu seçeneğin devreye girmesi önünde önemli engel olmayı sürdürmektedir.

Geçen her günün, yitirilen her anın meslektaşımız ve hocamız Prof.Dr.Fatih Hilmioğlu’nun sağlığında onarılması güç zararlara yol açtığı ve açmayı sürdüreceği ortadadır.

İzmir Tabip Odası olarak meslektaşımız ve hocamız Prof.Dr.Fatih Hilmioğlu’nun sağlığından ve dolayısı ile de yaşamından kaygı duyuyoruz! İnsan yaşamının en önde gelen değer olduğunu yetkililere bir kez daha hatırlatıyoruz!

Meslektaşımız ve hocamız Prof. Dr.Fatih Hilmioğlu daha fazla zarar görmeden gereksinim duyduğu sağlık hizmetine bir an önce kavuşturulmalıdır.

İZMİR TABİP ODASI

Kaynak:http://www.izmirtabip.org.tr/L/TR/mid/396/hcid/1/hid/644/Prof._Dr._Fatih_Hilmioglu%E2%80%99nun_sagligindan_ve_yasamindan_kaygi_duyuyoruz!.htm#HaberDetay

Business News