HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

KESK gözaltıları protesto etti

"DHKP-C operasyonu" adı altında 19 Şubat’ta İstanbul’da gözaltına alınan 58 memurdan 30’u İstanbul’da bulunan Çağlayan Adliye...


"DHKP-C operasyonu" adı altında 19 Şubat’ta İstanbul’da gözaltına alınan 58 memurdan 30’u İstanbul’da bulunan Çağlayan Adliyesi’ne sevk edildi. Gözaltıları protesto eden KESK üyesi memurlar adliye önünde eylem düzenledi.
KESK’liler adliyeye çıkarılırken, adliye önünde de eylem vardı. Yaklaşık 100 KESK’li “AKP elini sendikamdan çek”, “Bedel ödedik bedel ödeteceğiz” sloganları attı.
Operasyon kapsamında 6 aylık bebeğiyle gözaltına alınan ve ertesi gün serbest bırakılan Ebru Erbulan da gözaltındaki arkadaşlarını karşılamak için Çağlayan Adliyesi önündeki eyleme katıldı.
Erbulan bebeğiyle gözaltına alınmasının hukuksuzlukların küçük bir parçası olduğunu vurgulayarak “Çocuklu arkadaşlarımızın evlerine kar maskeleriyle, uzun namlulu silahlarla girdiler. Evlerimizi işgal ettiler. Bizim evimizden fotoğraf makinesi ve fotoğrafları aldılar. Biz davetle gider savcıya ifademizi verirdik. Devlet memuruyuz” diye konuştu.
Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Arzu Erdoğan tutuklama furyasının devam ettiğini belirterek “Yarattığı korku imparatorluğunun gölgesinin ulaşamadığı hiçbir alan bırakmamakta kararlı olan AKP, demokratik bir ülke isteyen herkesi hedef tahtasına koymuştur. Üyelerinin hak ve çıkarlarını korumakla görevli her sendikanın yapması gereken faaliyetlerimiz sorgulama konusu haline getirilmiştir” dedi.

Business News