HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Öğrenciler kürsüyü işgal etti, bakan üniversiteye gelemedi

İstanbul Üniversitesi’nde Suat Kılıç’ın katılacağı “İfade Özgürlüğü Konferansı”na üniversitelilerin katılımı güvenlikçiler tarafından e...

İstanbul Üniversitesi’nde Suat Kılıç’ın katılacağı “İfade Özgürlüğü Konferansı”na üniversitelilerin katılımı güvenlikçiler tarafından engellenmeye çalışıldı. Etkinlik, üniversitelilerin kürsü işgali ile iptal edildi. “Düşünce özgürlüğüne düşman AKP, üniversiteye giremez” diyen üniversiteliler, konferans yerine bir forum gerçekleştirdi
İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi’nde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın katılımıyla gerçekleştirilecek “İfade Özgürlüğü Konferansı”, üniversitelilerin protestoları sonucu iptal edildi. Sabah saatlerinde yemekhane önünde bir araya gelen üniversiteliler, “İfade özgürlüğü düşmanı AKP, üniversiteye giremez” yazılı pankart ile konferansın yapılacağı İstanbul Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi’ne yürüdü.
Kongre merkezinin önüne bakanlar için serilen kırmızı halıdan yürüyen öğrenciler, bir süre sonra özel güvenlik barikatı ile karşılaştı. Kısa süreli bir arbededen sonra barikatı aşarak içeriye giren üniversiteliler, kürsüyü işgal etti.
Düşünce ve ifade özgürlüğüne düşman olan AKP’nin bu konuda ahkam kesemeyeceğini belirten öğrenciler, geçtiğimiz hafta YÖK Yasası hakkında tartışma yürüttükleri için haklarında soruşturma açılan İstanbul Üniversitesi’nde görevli iki araştırma görevlisinin durumunu hatırlattı.
Etkinliğin iptal edilmesi üzerine üniversiteliler aynı salonda ifade ve düşünce özgürlüğü ile ilgili bir forum düzenledi. Öğrenciler foruma Üniversite Rektörü Yunus Söylet’i de davet etti. Hukuk Fakültesi Dekanı Adem Sözüer de forumda öğrencileri dinledi.
Konferansa kayıt için verilen telefona bakan ve adının Murat olduğunu söyleyen bir kişi, kendisinin orada olmadığını ancak etkinliğin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirtti.
Ferhat Kentel, Şanar Yurdatapan, İsmail Beşikçi, Özden Cankaya, Şirin Payzın, Amberin Zaman ve Haluk Kalafat’ın da konuşmacıları arasında yer aldığı konferansta açılış konuşmasını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yapması planlanıyordu.
Sendika.Org

Business News