HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

50 milyon ABD'li gıda yardımına muhtaç

ABD'li yetkililerin, 2008 yılında başlayan ekonomik krizden çıkıldığını iddia etmelerine rağmen, resmi veriler 50 milyon civarında ...

ABD'li yetkililerin, 2008 yılında başlayan ekonomik krizden çıkıldığını iddia etmelerine rağmen, resmi veriler 50 milyon civarında ABD yurttaşının İlavi Beslenme Yardım Programı'ndan (SNAP) yararlandığını gösteriyor.
Wall Street Journal'ın haberine göre, 2008 yılından Aralık 2012'ye kadar SNAP için başvuranların sayısı yüzde 70 oranında arttı. Bu artışın en önemli sebepleri arasında iş piyasalarındaki durgunluk ve artan yoksulluk gösteriliyor. 47,8 milyon ABD'linin gıda yardımı alıyor olması, ABD nüfusunun yüzde 15'inin gıda ürünleri satın almada yetersiz olduğunu gösteriyor. Bu rakam, 1975 yılının neredeyse iki katı.
2008 yılında 28,2 milyon kişinin yararlandığı SNAP'ten, özellikle 2009 yılında işsizlik oranının tavan yapmasıyla birlikte çok sayıda kişi yararlanmak için başvuruştu. WSJ'nin açıkladığı verilerde, bu Şubat'ta işsizlik oranının 7,7'ye düşmüş olmasına karşın, SNAP'ten yararlananların sayısı artmaya devam ediyor. Kongre Bütçe Ofisi (CBO), SNAP'ten yararlanan nüfusun ancak 2017 yılında, oldukça marjinal bir düşüşle 43,3 milyona düşeceğini hesapladı.
Geçtiğimiz yıl SNAP'ten faydalanan ABD yurttaşlarının ortalama aylık SNAP geliri 133 dolar civarındaydı. Yardım alabilmek için, hane halkı gelirinin yoksulluk sınırının yüzde 130'undan fazla olmaması gerekiyor. Yoksulluk sınırı ise 3 kişilik bir aile için 25 bin dolar.
Geçtiğimiz hafta başında, ABD Başkanı Barack Obama yeni bir vergiyi onayladı. Bu vergiyle birlikte, özellikle yoksulların, özel eğitim kurumlarının ve imar programlarının 85 milyar dolarlık bir kısmına el kondu.
SNAP'ten faydalanan ABD'li yurttaşların yarısının çocuk olduğu belirtiliyor.
(soL - Dış Haberler)

Business News