Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

ABD Dışişleri Bakanı: 'Muhalifleri eğitiyoruz...'

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye sınırları dışındaki muhalif güçlere eğitim verdiklerini ve bir çok ülkenin de bu konu kendilerine ya...

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye sınırları dışındaki muhalif güçlere eğitim verdiklerini ve bir çok ülkenin de bu konu kendilerine yardım ettiklerini açıkladı. Askeri yetkililer ise silah yardımı konusunda teknik sorunlar yaşadıklarını belirtti.
Katar ziyareti sırasında Fox televisyonuna konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ülke dışında bulunan Suriyeli muhaliflere ABD tarafından askeri eğitim verildiğini söyledi. Daha bir çok ülkenin de bu eğitim sürecine destek olduğunu açıklayan Kerry, Obama yönetiminin Suriye’de Esad’ın değiştirilmesi konusunda kararları olduklarını sinyalini vermek istediğini söyledi.
Kerry’ye yöneltilen bu soru geçtiğimiz Perşembe günü New York Times’ta çıkan ABD’nin Suriyeli muhaliflere olan desteğinin arttığı yönündeki habere yönelik olarak sorulmuştu.
“Suriye silah yardımı için fazla karışık”
Yetkililer üslerin Ortadoğu’da bir yerde olduğunu ve muhaliflere silah dışı yardımlarında yapıldığını söylüyorlar. Time of İsrael sitesinin haberine göre, Deniz Piyade Kumandanı James Mattis, Suriye’nin muhaliflere silah yardımcı yapılabilmesi için fazla karışık olduğunu söylüyor. Mattis’e göre bazı muhalif güçlerin kendilerine verilen silahlar ile taraf değiştirme riski bulunuyor.
Kerry Suriye için önümüzdeki dönem yapmak istedikleri bir adımın da Esad ve kadrosunun Geçiş Hükümeti ile müzakerelere başlamasının sağlanması olduğunu belirtti.

SON YAZIDAN