Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

'Akçakale olayında Türkiye ve NATO parmağı var'

Avustruya Savunma Bakanlığı'na yakınlığıyla bilinen bir gazete, geçtiğimiz Ekim ayında Akçakale'de yaşanan ve 5 vatandaşın haya...

Avustruya Savunma Bakanlığı'na yakınlığıyla bilinen bir gazete, geçtiğimiz Ekim ayında Akçakale'de yaşanan ve 5 vatandaşın hayatını kaybettiği olayın arkasında Türkiye ve NATO'nun olduğunu iddia etti.
Geçen yıl 3 Ekim'de Suriye sınırındaki Akçakale'de gerçekleştirilen kanlı havan saldırısının arka planında Türkiye ve NATO'nun yer aldığı yeniden ileri sürülürken, konunun uluslararası bir boyut kazanma yolunda olduğu ortaya çıktı. Avusturya Savunma Bakanlığı'na çok yakın olduğu bilinen “Der Soldat” (Asker) adlı gazetenin 18 Ocak tarihli nüshasında yer alan küçük bir haberde, saldırının “açıkça NATO silahlarıyla gerçekleştirildiği” bildirildi.
Albay Karl Heinz Eisler tarafından “Askeri Manşetler” başlığı altında derlenen küçük notlar arasında uzun süre dikkat çekmeyen haberde, Patriot bataryalarının bölgeye gönderilmesine yol açan bu saldırının NATO üyesi Türkiye'nin Suriyeli isyancılara silah desteği verdiğini gösterdiğine dikkat çekildi. Haberde “Ancak bu teslimatla ilgili olarak diğer NATO ülkeleriyle uzlaşmak gerekirdi” ifadesine de yer verildi.
Türkiye'ye Hitler politikaları suçlaması
Olay Alman ve Avusturya barış çevrelerinde tepkiyle karşılandı ve 1939'da Polonya'ya saldırı öncesinde “Gleiwitz Radyosu”na saldıran Polonya üniformalı SS'lerin başka kılıklarla adeta yeniden gündeme getirildiği ileri sürüldü. Akçakale olayının, bu haberle birlikte, bazı gerçekleri ortaya çıkardığı da iddia edildi. NATO ve NATO ülkelerinin Suriye'deki isyancıları silahlandırdığı, sözü geçen NATO müttefiklerinin bu silahlarla NATO üyesi Türkiye'ye ateş açtığı ve 5 insanı öldürdüğü, havan saldırısının hemen Suriye hükümetinin üstüne yıkıldığı, böylece Türkiye-Suriye sınırına NATO füzelerinin konuşlandırılmasının ve çatışmayı kızıştırmanın mümkün olduğu belirtiliyor.

SON YAZIDAN