Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

AKİL ADAMLAR GÜDÜMLÜ OLACAK

Kılıçdaroğlu'ndan Akil Adamlar yorumu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin gündemindeki Akil Adamlar Komisyonu'na i...

Kılıçdaroğlu'ndan Akil Adamlar yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin gündemindeki Akil Adamlar Komisyonu'na ilişkin, "Bizim önerimizle hükümetin önerisi arasında 180 derece fark var" dedi.

Kılıçdaroğlu CNN Türk'e yaptığı açıklamada, CHP'nin Akil Adamlar Komisyonu önerisini hatırlatarak, "Meclis çatısı altında oluşturulacak bir Uzlaşma Komisyonu'na bağlı olarak faaliyet göstermesini önermiştik. O zaman herkes ile görüşebileceklerdi. Bizim önerdiğimiz Akil Adamlar Komisyonu ile hükümetin Akil Adamlar Komisyonu arasında fark var, 180 derece birbirine ters" dedi.

İKTİDAR GÜDÜMÜNDE

CHP'nin Öcalan ile görüşme sürecini doğrudan devletin değil bu komisyonun yürütmesi gerektiği savunduğunu da ifade eden Kılıçdaroğlu, "Şu an hükümetin üzerinde durduğu Akil Adamlar Komisyonu iktidar güdümünde bir komisyon olacak" dedi.

Başbakan Erdoğan'dan sürece ilişkin açıklama beklediklerini yineleyen Kılıçdaroğlu, "Bizim muhatabımız Başbakan Erdoğan, süreç ile ilgili yorum yapmıyor, nasıl çözeceksiniz sorusuna yanıt yok, ayrıntılı açıklama bekliyoruz" diye konuştu.
"Eğer AKP randevu isterse verir misiniz?" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Yetkili organlarımıza götürürüz, 'tamam' derlerse görüşürüz" yanıtını verdi.

SON YAZIDAN