Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

AKP giremediği ODTÜ'ye tünel kazıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ODTÜ arasında sağlanan anlaşma ile Eskişehir Yolu ODTÜ'nün altından ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ODTÜ arasında sağlanan anlaşma ile Eskişehir Yolu ODTÜ'nün altından geçecek üç tünelle Konya yoluna bağlanacak.
AKP üstünden giremediği ODTÜ'nün altından geçmeyi planlıyor. Eskişehir yolu üzerindeki plansız gelişim ve ranta dayalı yapılaşmanın yol açtığı trafik sorunu, Ankara'nın en önemli yeşil alanı olan ODTÜ ormanının altından geçecek tünellerle çözülmeye çalışılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) altından geçecek tünellerin, Eskişehir Yolu ile Konya Yolu'nu birbirine bağlayacağını açıkladı. Bu sayede Eskişehir Yolu ile Konya Yolu'nun Söğütözü'ndeki tek ve trafik saatlerinde işkenceye dönen bağlantısının rahatlayacağı öne sürülüyor.
Sabah gazetesinin haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ODTÜ yönetimi arasında anlaşma sağlandığı ve yol için proje çalışmalarına başlandığı açıklanırken, inşaat aşamasına ise en kısa sürede geçileceği öğrenildi.
"Okula hiç zarar vermeyeceğiz"
Konya Yolu'nun Dikmen Caddesi çıkışına yakın bir yerden başlayacak yol, Çiğdem Mahallesi'nin arkasından dolaşacak. ODTÜ alanına girdiği anda yer altına girecek yol için, üniversite arazisi altına 3 dev tünel yapılacak. Tünellerden sonra Eskişehir Yolu'na yakın bir yerden yer üstüne çıkacak yolun üniversitenin arazi ve çevre bütünlüğüne zarar vermeyeceği iddia ediliyor. Projeye ilişkin konuşan Bakan Erdoğan Bayraktar, "Üç tünel yapacağız. Okula hiç zarar vermeyecek. Okulun kendi bahçe sirkülasyonunu, akışkanlığını ve bütünlüğünü kesinlikle bozmadan yapacağız. 3 yerde bu tünelleri yapınca problem olmuyor" dedi. Üniversitenin de bu projeyi kabul ettiğini ve kendilerinden yapmalarını istediğini söyleyen Bayraktar, projeyi bizzat bakanlıklarının yürüteceğini açıkladı.

SON YAZIDAN