Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

'Asgari zekaya sahip mi?'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in "asgari ücret büyük paradır" sözü...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in "asgari ücret büyük paradır" sözünü eleştirerek, "Asgari bir zekaya sahip olup olmadığı kuşkulu" dedi.

CHP'li Toprak’ın açıklaması şöyle:

 Açlık sınırı bin TL’nin yoksulluk sınırının 3 bin TL’nin üzerinde olduğu bir ülkede insanlarımızı insanca yaşatmakla görevli AKP hükümetinin bakanı Faruk Çelik 'asgari ücret büyük paradır' diyor. Yani millet açlık, yokluk ve sefalet içinde yaşarken AKP, açlığa, yokluğa, yoksulluğa çözüm üreteceğine milletle alay ediyor. AKP zenginleştikçe milleti aşağılıyor, milleti hor görüyor ve milletin sorunlarını hiçe sayıyor. Kendileri ve yandaşları için bir düzen kuran AKP halktan, milletten, milletin dertlerinden kopmuş ve milletin dertlerini dert edinmekten vazgeçmiştir.

 'KUŞKULUYUM!...'

Hanlar, hamamlar, gemicilikler, yatlar, katlar saltanatı sürenler OEDC raporlarındaki Türkiye gerçeğini, açlıktan ölümlerin yaşandığı Türkiye gerçeğini, yoksulluktan halkımızın kırıldığı gerçeğini görmemezlikten geliyorlar. Sonra kalkıp bir günde yaptıkları zamlara eşdeğer bir ücreti savunuyorlar. Bütün bu gerçeklikler karşısında bugün asgari ücreti savunan bir bakanın asgari bir zekaya sahip olup olmadığı kuşkusunu taşıyorum.

SON YAZIDAN