Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Avrupa'da işsiz sayısı 18 milyonu aştı

Avrupa’da işsizlik 1995 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Resmi verilere göre, Avro Bölgesi’nde işsiz sayısı 18 milyon 988 bin...

Avrupa’da işsizlik 1995 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Resmi verilere göre, Avro Bölgesi’nde işsiz sayısı 18 milyon 988 bin oldu.
Her geçen yıl servetlerine servet katan dünya zenginlerinin yer aldığı kıtaların başında gelen Avrupa’da durum emekçiler açısından hiç de parlak değil. Son açıklanan verilere göre yeni yılın ilk ayında da işsizlik yeni bir rekor daha kırdı.
Kriz bahanesiyle kemer sıkma politikaları altında ezilen Avrupa halkları aynı zamanda yüksek işsizlik oranlarıyla da karşı karşıya. Avro Bölgesi'nde işsizlik oranı Ocak 2013 döneminde, borç krizi bahanesiyle alınan kemer sıkma tedbirlerinin bölgedeki resesyonu daha da derinleştirmesi sonucu, rekor seviyeye yükseldi.
17 Avrupa ülkesinden oluşan Avro Bölgesi'nde işsizlik oranı, aralık ayında 11,8 seviyesinden, Ocak ayında yüzde 11,9’a yükseldi. Söz konusu bu rakam, verilerin kayıt altına alındığı 1995 yılından bu yana ki en yüksek seviyeyi işaret ediyor.
Böylece Avro Bölgesi’ndeki işsiz sayısı Aralık 2012'ye göre 201 bin kişi artarak, 18 milyon 988 bine yükselmiş oldu. Geçen yılın ocak ayına göre 1,9 milyon kişi daha işsizler ordusuna katılmış oldu.

SON YAZIDAN