Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

"Tayyip’le anlaşmışlar anlaşılan…"

Hapisteki terörist, Başbakan’dan daha açık oynuyor. Şimdiye kadar Öcalan’ın ne söylediğini, ne amaçladığını az çok biliyoruz. Yani abu...

Hapisteki terörist, Başbakan’dan daha açık oynuyor.
Şimdiye kadar Öcalan’ın ne söylediğini, ne amaçladığını az çok biliyoruz. Yani abur cubur tabii ki söylediği tarafı. Mesela Güneydoğu’yu kurtarmak bir yana, Misak-ı Milli Sınırları diyerek, Suriye’nin güneyi ile Irak’ın kuzeyini de katıyor, teşekkür ediyor.
İkincisi Öcalan burada yeni bir modelden söz ediyor. Ama o modelin ne anlama geldiğini ne Kürtler biliyor, ne biz biliyoruz. Onu Başbakan biliyordur.
Fakat en önemlisi bence, burada artık “Müslüman” unsurundan söz etmesi. En baştan beri Tayyip kafasında “Türklük, Türk Milliyetçiliği” yerine “Müslüman, İslam” unsurunu ikame etmek istiyor.
Türklük yerine Müslümanlığı, Milliyetçilik yerine Ümmetçiliği öneriyor. Tayyip’le anlaşmışlar anlaşılan, Öcalan da aynısını söyledi bugün.
Sonuç olarak, bugün yapılan beklediğimiz bir açıklamaydı. Mücadele yöntemlerini burada değiştirdiler. Meydandaki sloganlardan anlaşıldığı kadarıyla, dağda silahlı çatışma yerine artık Mısır’da ve Arap Baharı’nda gördüğümüz gibi, meydanlardaki eylemlerle mücadelelerini sürdürecekler. Meydandaki kalabalığın elindeki “Barışa da hazırız, savaşa da” gibi pankartlardan bunu anlıyoruz.
Bu tarafı tamam, biz en azından PKK cephesinde ne olduğunu biliyoruz. Bilmediğimiz asıl sorun şu, buna karşılık ne verildi? Onu bilmiyoruz, o karanlık henüz.

SON YAZIDAN