Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Berezovski ölümünde yeni soru işareti

Berezovski’nin boşandığı eşi Galina Beşarova tarafından basına sızdırılan otopsi raporuna göre ünlü iş adamının ölmeden önce kaburgalar...

Berezovski’nin boşandığı eşi Galina Beşarova tarafından basına sızdırılan otopsi raporuna göre ünlü iş adamının ölmeden önce kaburgalarından birisi kırılmış.
Otopsiyi gerçekleştiren İngiliz adli tıp yetkililerinin daha önce “bedeninde herhangi bir morluk, darp izi yok” demesine rağmen kaburganın nasıl kırıldığına izah getirilemediği de belirtildi.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yönetiminin baş düşmanı olarak bilinen Boris Berezovski’nin ölümüne kırık kaburga eklenmesi “Acaba öldürüldü mü?” tartışmasını yeniden alevlendirdi.
İngiliz makamları bugün daha detaylı otopsi ve soruşturma başlattıklarını açıklarken Ukrayna’dan konuyla ilgili akıl almaz bir iddia ortaya atıldı.

BEREZOVSKİ ÖLMEDİ, GİZLENDİ

Ukrayna istihbarat subayı Nikolay Melniçenko, Berezovski’nin aslında ölmediğini, tüm bu yaşananların oligarkın gizlenmesi için tertiplendiği iddiasını ortaya attı. Melniçenko’nun adı  zamanında Ukrayna Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma’nın çalışma odasını dinleme altına aldığına dair söylentilere karışmıştı.
İngiltere gizli servisiyle Berezovski’nin müthiş bir tiyatro oyunu yazıp sahnelediklerini iddia eden Melniçenko Kiev'de yaptığı açıklamada, “Tüm bu ani ölüm meselesi İngiliz gizli servisiyle Berezovski arasında yapılmış anlaşma işaretleri taşıyor. Berezovski ölü ilan edilerek pek ala saklanmış olabilir. Yarın öbür gün Rusya’da ortaya çakırsa kimse şaşırmasın. Söylediklerimin doğru olup olmadığı Berezovski naaşının toprağa verilmek üzere Rusya’ya gönderilip gönderilmeyeceği gösterecek. Bedeni Rusya’ya gönderilmez ise söylediklerimin doğru çıkması ihtimali artar” dedi.

SON YAZIDAN