Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Bila'dan 'İmralı tutanağı haberi'ne ilişkin açıklama

Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila, CNN Türk'te katıldığı programda gazetesinin haberinin "sızdırma" olmadığını gazete...

Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila, CNN Türk'te katıldığı programda gazetesinin haberinin "sızdırma" olmadığını gazetecilik başarısı olduğunu söyledi. Bila'nın açıklamalarını haberleştiren Milliyet'in, daha sonra haberden "Namık Durukan'ın haberi BDP'den elde ettiğini söyleyen Bila" ifadesi çıkarması dikkat çekti.
Milliyet'in sürmanşetten Namık Durukan imzası ile yayınladığı, Abdullah Öcalan ile BDP'li vekillerin İmralı'daki görüşmelerinin içeriğini deşifre eden habere ilişkin tartışmalar sürerken, Milliyet'in Ankara Temsilcisi Fikret Bila haberin sızdırma olduğu iddialarına yanıt verdi.
Bila CNN Türk'te katıldığı Parametre programında şunları söyledi: "Bazı meslektaşlarımızın yazısında böyle bir hava var. Onun için söylüyorum. Sızdırma da yöntemdir ama siz check edersiniz. Bizde, Milliyet'te bu böyle olur. Ama son günlerde unutulan bir şekilde, gazetecilik faaliyeti ile de yapılabilir bu. Namık Durukan BDP'yi iyi bilen, yıllarını bu alana harcamış bir gazeteci. Normal bir gazetecilik faaliyeti ile BDP Genel Merkezi'ndeki çalışmaları izleyerek, o çevreye yakın insanları izleyerek bu konuyu tırmalayarak bu haberi aldı. Bu haber getirilip bize verilmiş bir haber değildir. Son dönemde böyle alışıldığı için herkes sızdırma sanıyor. Getirilip teslim edilmiş bir haber değildir. Haberi okuduğunuz zaman görüşmelerin tutanağının tutulduğunu görüyoruz. Pervin Buldan, ne var bunda her şey şeffaf yürüyor diyor. Bunun nasıl etki yaptığını tartışabiliriz. Ama bu kasti bir şey değil."
Haberi elde ettiklerinde editöryal bir süreçten geçirdiklerini ama sansürlemediklerini anlatan Bila şöyle devam etti: "Önemli bir ayıklama yapmadık. Bazı özel konuşmalara yer vermedik haber değeri olmadığı için. Hangi gazetecinin önüne gelse bu haber olur, hangi genel yayın yönetmeninin önüne gelse bunu gazeteye koyarlar. Eğer bunu yapmazlarsa gazetecilik görevini yapmamış olacaklardır. "
Bila dün yine Cnntürk'te katıldığı bir başka programda ise, sunucunun "'BDP-hükümet-devlet sızdırdı'yı reddediyorsunuz' ifadesini doğrulayarak "Reddediyoruz" demişti.
Milliyet gazetesinin Bila'nın açıklamalarına ilişkin haberinde yer alan, "Namık Durukan'ın haberi BDP'den elde ettiğini söyleyen Bila" ifadesinin sonradan çıkarılması da dikkat çekti.
(soL-Haber Merkezi)

SON YAZIDAN